Όταν έχεις κερδίσει τους 51 από τους 59 αγώνες των τελευταίων τριών ετών, τότε σίγουρα ήσουν ο απόλυτος κυρίαρχος. Η Mercedes κατάφερε να κάνει το τεράστιο άλμα προς την κορυφή το 2014, εκμεταλλευόμενη καλύτερα από τον καθένα τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, δουλεύοντας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στα νέα μονοθέσια.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 2017 προκειμένου η ομάδα του Brackley να αποκτήσει αντίπαλο. Αυτός ακούει στο όνομα Ferrari, με τη Scuderia να δηλώνει επιτέλους παρούσα και να κατακτά δύο νίκες στους πρώτους τρεις αγώνες της φετινής σεζόν. Αυτό κάνει τον Toto Wolff, επί κεφαλής της Mercedes, να πιστεύει ότι η κυριαρχία του παρελθόντος έχει τελειώσει για τα καλά, γεγονός που αρέσει σε πολλούς οπαδούς.

Η κυριαρχία μας τελείωσε. Δεν ήταν πάντα καλό για τη Formula 1. Κι αυτό γιατί πολλοί οπαδοί τώρα ανυπομονούν για ένα σπουδαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στο παρελθόν, τρία χρόνια έπρεπε να σκεφτούμε πώς να διαχειριστούμε τους Rosberg και Hamilton, αλλά τώρα αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει.

Οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas είναι κατά των team orders, όπως και ο Wolff, αλλά ο Αυστριακός επικαλείται το καλό της ομάδας, γι’ αυτό και είδαμε ό,τι είδαμε στο Μπαχρέιν, με τον Φινλανδό να κάνει στην άκρη για να περάσει ο Βρετανός.

Ποτέ τα team orders δεν ήταν καλά, όμως η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: «Θέλουμε να χάσουμε τον αγώνα;» Ο Valtteri απλώς δεν είχε τον έλεγχο των ελαστικών, έτσι βάλαμε τον Lewis μπροστά.