Το Ρωσικό Grand Prix χαρακτηρίστηκε από τη μάχη των Valtteri Bottas και Sebastian Vettel για τη νίκη. Ο Γερμανός ήταν πιο γρήγορος στο δεύτερο stint, αλλά ο Φινλανδός κατάφερε να μείνει μπροστά και να φτάσει στην πρώτη νίκη της καριέρας του, ώστε να γίνει με τον τρόπο αυτό ο 107ος διαφορετικός νικητής ενός Grand Prix της Formula 1.

Κάτι που ίσως να έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα είναι ο Felipe Massa. Στον τελευταίο γύρο, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μπροστά από τον Bottas, κάτι που του επέτρεψε να ανοίξει την πίσω πτέρυγα, κερδίζοντας επιπλέον τελική ταχύτητα. Στη συνέχεια, πέρασε εύκολα μπροστά για τα φρένα της στροφής 2, όταν ο Vettel έχασε χρόνο πίσω από τον οδηγό της Williams.

Ο Seb πιστεύει τώρα πως ο Massa βοήθησε τον Bottas, ωστόσο λέει πως ίσως υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ήξερε ότι ερχόταν ο ίδιος από πίσω. Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί ότι κόστισε στον 29χρονο.

Μου κόστισε (ο Massa). Κατ’ αρχάς, άφησε τον Bottas να πάει από πίσω του και εγώ ήμουν στο DRS, κάτι που δύσκολα έκανα. Και μετά τον άφησε να περάσει και δεν ξέρω αν ήξερε ότι υπάρχει κι άλλο μονοθέσιο που έρχεται από πίσω. Προφανώς, ο Felipe του έκανε δύο φορές τη χάρη. Την πρώτη που τον άφησε να του πάρει τις αντιστάσεις και μετά κόστισε σ’ εμένα χρόνο.

Το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff, δε συμφωνεί με τον οδηγό της Ferrari, υποστηρίζοντας ότι κάποιες φορές τα ντουμπλαρίσματα ευνόησαν τη Scuderia. Από την άλλη, ευχαριστεί τον Massa, λέγοντας ότι θα του κεράσει μία μπύρα, αστειευόμενος φυσικά.

Δεν ήταν εύκολο και για τη Ferrari να δώσει γύρο και φυσικά η κίνηση ήταν ένα θέμα και για ‘μάς κάποιες φορές. Από την άλλη, όπως με τον Felipe -σ’ ευχαριστώ πολύ, θα σου κεράσω μια μπύρα- ευνοηθήκαμε εμείς. Αλλά, έτσι είναι τα πράγματα.