BMW και Intel προετοιμάζονται για δοκιμές ημι-αυτόνομης 7άρας, το ίδιο και η Peugeot με το 3008

Σχετικά άρθρα

Πολύ δυναμικά μπαίνει η BMW και η Intel στο trend της εποχής, που δεν είναι άλλο από την αυτόνομη οδήγηση, καθώς παρουσίασαν από κοινού στην Silicon Valley μια 7άρα με τέτοια τεχνολογία, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ξεκινούν τις δοκιμές. Για την συλλογή δεδομένων οι δύο εταιρίες θα βγάλουν μέχρι το τέλος του έτους 40 πρωτότυπα, τα οποία παρότι δεν θα είναι πλήρως αυτόνομα, θα είναι εξελιγμένα έτσι ώστε να πράττουν χωρίς ανθρώπινη εντολή αρκετές επιλογές.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα εξοπλίζονται με επεξεργαστές της Intel, ενώ οι αισθητήρες και οι κάμερες θα είναι της Mobileye, που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τους αμερικάνους για 15,3 δις δολάρια.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Peugeot ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την nuTonomy, έτσι ώστε από τον Σεπτέμβριο να βγάλουν στους δρόμους της Σιγκαπούρης ημι-αυτόνομα 3008. Τέλος σύμφωνα με μια έρευνα, το 95% των χιλιομέτρων που θα διανύουν οι Αμερικάνοι το 2030, θα γίνονται με αυτόνομα, ηλεκτρικά και car sharing οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...