Αυτόνομη BMW 5 Series

Σχετικά άρθρα

Στην CES η BMW εκτός από το BMW i Inside Future sculpture παρουσιάζει και μια αυτόνομη νέα Σειρά 5. Η εταιρία πιστεύει πως θα καταφέρει να φέρει στην αγορά έως το 2021 ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο, με την πρωτότυπη αυτόνομη Σειρά 5 να χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγουν οι αισθητήρες και μέσω ενός ψηφιακού χάρτη, ο υπολογιστής καταφέρνει και οδηγεί το αυτοκίνητο μόνος του, χωρίς να απαιτείται o ανθρώπινος παράγοντας.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να “περάσει” στο αυτοκίνητο τις προσεχείς συναντήσεις του και αυτό να υπολογίσει την βέλτιστη διαδρομή, προτείνοντας μάλιστα τις ώρες αναχώρησης με βάση τις συνθήκες κυκλοφορίας. Οι πληροφορίες αυτές ελέγχονται από μια υπηρεσία που η BMW την ονομάζει Open Mobility Cloud και ενεργεί ως ένα ευφυές σύστημα διαχείρισης δεδομένων, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες να απολαύσουν το ταξίδι τους, μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο, όταν το όχημα μπει σε αυτόνομη λειτουργία, αποκτά πρόσβαση σε μια σειρά εφαρμογών όπως τα Amazon Prime Video και Amazon Prime Now. Αν οι επιβάτες επιλέξουν να δούνε ταινία, τότε το αυτοκίνητο χαμηλώνει τον φωτισμό της καμπίνας, ενώ κλείνει και τα κουρτινάκια.

Επίσης το αυτοκίνητο διαθέτει και το σύστημα Robot Valet Parking, που παρκάρει μόνο του το όχημα, με τον οδηγό να μπορεί να το καλέσει να έρθει να τον παραλάβει, μέσω μια εφαρμογής για smartphones.

H BMW ανακοίνωσε πως μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα ξεκινήσει τις δοκιμές με 40 αυτόνομα αυτοκίνητά της σε δημόσιους δρόμους της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Τα περισσότερα από αυτά θα βασίζονται στην Σειρά 7 και θα εξοπλίζονται με συστήματα της Intel και της Mobileye. Στόχος των δοκιμών είναι η συλλογή δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία ανάπτυξης αυτόνομων λειτουργιών που θα περάσουν στη παραγωγή το 2021 στο BMW iNext, όπως έχει ονομάσει η γερμανική εταιρία το αυτόνομο μοντέλο της.

Τέλος η BMW παρουσίασε μια ειδική εφαρμογή για smartphones, που κάνει χρήση τρισδιάστατης επαυξημένης πραγματικότητας. Αρχικά θα προσφέρεται μόνο στις αντιπροσωπείες που πωλούν τα i3 και i8, με τους υποψήφιους πελάτες να μπορούν να δουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, τρισδιάστατες απεικονίσεις των αυτοκινήτων, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό.

Μέσω του BMW i Visualizer οι πελάτες θα μπορούν να διαμορφώσουν όπως οι ίδιοι επιθυμούν το αυτοκίνητο, αλλά και να ανάψουν τα φώτα, να ανοίξουν τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ. Η εφαρμογή βρίσκεται αρχικά σε πιλοτικό πρόγραμμα, αλλά όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα δοθεί στο κοινό μέσω του Google Play.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η νέα BMW M5 σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της M5, με το αυτοκίνητο να είναι plug-in υβριδικό και να συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8...

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...

BMW XM by AC Schnitzer

Η AC Schnitzer μας δείχνει την πρόταση της για την BMW XΜ. Τοποθετεί ζάντες 23" και χαμηλότερη ανάρτηση κατά 2 - 2,5 εκατοστά, αποστάτες...
Autoblog.gr