Σήμερα, κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που σέβεται τον εαυτό της έχει την δική της πίστα δοκιμών. Ξέρεις όμως πότε κατασκευάστηκε η πρώτη τέτοια πίστα; Ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα το 1915, όταν και δημιουργήθηκε η Dodge Brothers Test Track, η πίστα που κατασκεύασαν τα αδέρφια Dodge δίπλα από το εργοστάσιό τους στο Hamtramck του Michigan.

Μέχρι το 1914 η εταιρία Dodge Brothers που ιδρύθηκε το 1900 από τον Horace και John Dodge, λειτουργούσε ως προμηθευτής σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford. Ωστόσο τα δύο αδέρφια τότε αποφάσισαν να κατασκευάσουν τα δικά τους αυτοκίνητα με το πρώτο να είναι το Dodge Model 30.

Θέλοντας να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους, τα δύο αδέρφια σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια πίστα δοκιμών δίπλα από τη γραμμή παραγωγής. Η πίστα είχε οβάλ σχήμα και ήταν κατασκευασμένη από ξύλινες σανίδες. Επίσης διέθετε έναν “τεχνητό λόφο”, με αυτοκίνητα να ανεβαίνουν σε ύψος 12,2 μέτρων. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 η πίστα διαλύθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί ο χώρος για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.