Η Peugeot παρουσίασε το ανανεωμένο 308, του οποίου φωτογραφίες είχαν διαρρεύσει τον περασμένο μήνα. Σχεδιαστικά οι αλλαγές είναι διακριτικές με την Peugeot να τοποθετεί στο 308 νέα γρίλια, νέα LED φώτα ημέρας, νέους προφυλακτήρες, νέα φώτα ομίχλης και νέα γραφικά στα πίσω φωτιστικά σώματα.

Υπάρχουν επίσης νέας σχεδίασης ζάντες και στο εσωτερικό συναντάμε νέες επενδύσεις, νέα διακοσμητικά, νέα γραφικά όπως και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων i-Cockpit. Νέο είναι επίσης το σύστημα πλοήγησης με φωνητικές εντολές και χάρτες TomTom Traffic.

Μηχανικά τώρα οι αλλαγές είναι μεγαλύτερες. Η έκδοση 308 GT με τον 2.0-λιτρο BlueHDi diesel κινητήρα 180 ίππων συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Aisin και προσφέρει πιο ομαλή και γραμμική απόκριση σε σε σχέση με το 6-τάχυτο κιβώτιο που αντικαθιστά.

Επίσης το 308 γίνεται το πρώτο μοντέλο της Peugeot που φορά τον νέο τετρακύλινδρο BlueHDi κινητήρα πετρελαίου 1,5-λίτρων 130 ίππων με εξάτμιση ελέγχου εκπομπών ρύπων. Διαθέτει έναν πατενταρισμένο σχεδιασμό θαλάμου και σύστημα μείωσης εκπομπών Selective Catalytic Reduction (SCR).

Ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 130 ίππων πλέον παράγει λιγότερες εκπομπές, καταναλώνοντας λιγότερο καύσιμο, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με ένα νέο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο στην έκδοση PureTech 130 S&S.

Το ανανεωμένο Peugeot 308 γίνεται το πρώτο μοντέλο του PSA Group που διαθέτει cruise control με ενσωματωμένη λειτουργία στάσης. Αυτή προσφέρεται μόνο στα μοντέλα που εξοπλίζονται με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, με τα 308 με μηχανικά κιβώτια να έχουν cruise control που μπορεί να μειώσει την ταχύτητα μέχρι τα 30 χλμ/ώρα. Επίσης εξοπλίζεται με 8 συστήματα υποστήριξης του οδηγού όπως τα Active Lane Departure Warning και Active Safety Brake. Προσφέρεται σε 6 επίπεδα εξοπλισμού Access, Active, Allure, GT Line, GT και GTi, με όλα να έχουν στον βασικό εξοπλισμό τα LED φώτα.