Στις 29 Ιουνίου του περασμένου χρόνου, η McLaren P1 LM έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου στο Goodwood, και στο παρακάτω video μπορείς να δεις τον onboard γύρο, του βρετανικού αυτοκινήτου.

Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο Kenny Brack, εκτελώντας την αποστολή του σε 47,07 δευτερόλεπτα, χρόνος κατά 3,37 δευτερόλεπτα καλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ. Έτσι, έγινε το δεύτερο ταχύτερο φετινό αυτοκίνητο στο Goodwood, πίσω από τα 46,29 δευτερόλεπτα του Time Attack Subaru Impreza WRX STi.

Να σου θυμίσω ότι οι αλλαγές της P1 LM ξεκινούν από τον κινητήρα, με την μεγαλύτερη αλλαγή να είναι στο hardware του 3,8-λίτρων V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει πλέον 1000 άλογα, όσα και η P1 GTR, με καύσιμο 99 οκτανίων.

Στο χώρο του κινητήρα υπάρχει επίχρυση θωράκιση θερμότητας, ενώ οι καταλύτες και οι πολλαπλές εξαγωγής είναι κατασκευασμένοι από το εξωτικό «υπερ-κράμα” Inconel, εξοικονομώντας 4,5 κιλά σε βάρος. Επιπλέον, τα intercoolers των turbo διαθέτουν ακόμα πιο αποτελεσματικούς πυρήνες, ώστε να διατηρούν τη δύναμη του κινητήρα και σε υψηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ.