Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο F1 blogger και insider Leo Turrini, ο οποίος είναι γνωστός για οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Ferrari. Το συμβόλαιο του 29-χρονου τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή με την ιταλική ομάδα λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν, και παρότι μετά από τους τέσσερις φετινούς αγώνες βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, φημολογείται ότι βρίσκεται σε στενές συζητήσεις με την Mercedes.

Πιο συγκεκριμένα, ο Turrini γράφει:

Δεν είναι μυστικό σε κανέναν ότι μετά τη συνταξιοδότηση του Rosberg, η Mercedes ήρθε σε επαφή με τον Seb. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Βαρκελώνη, πριν από την έναρξη της σεζόν, ο Niki Lauda είπε εμπιστευτικά στους φίλους ότι ο Vettel έχει ένα προσύμφωνο με τους Γερμανούς για την επόμενη σεζόν.

Με την σειρά του ο Eddie Jordan, δήλωσε:

Φυσικά αυτοί [η Mercedes] μιλάνε με τον Vettel.

Από την άλλη, ο Turrini ανέφερε ότι η Ferrari είναι έκπληκτη με την απόδοση του μονοθεσίου της, και του Vettel, και έτσι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τον Γερμανό, ώστε να τον κρατήσει για αρκετά χρόνια ακόμα.

Στα αυτιά μου αυτή η είδηση, πόσο μάλλον η “πισινή” της απόδοση, που αναφέρει ο Turrini γίνεται ξεκάθαρα για να συζητηθεί το όνομα του. Ο καιρός θα διαψεύσει έναν από εμάς.