Λόγω των νέων φετινών ελαστικών, στους πέντε πρώτους αγώνες της σεζόν, η επιλογή των ελαστικών των οδηγών έγινε από την Pirelli και ήταν ίδια για όλους, με τα σετ να είναι 7-4-2, ξεκινώντας από τα μαλακότερα διαθέσιμα ελαστικά. Το Grand Prix του Μονακό είναι το 6ο της χρονιάς, συνεπώς οι οδηγοί επέλεξαν μόνοι τους τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του 3ημέρου.

Όπως γνωρίζουμε, η ιταλική εταιρεία έχει διαθέσει τις μαλακότερες γόμες, δηλαδή την υπέρ-μαλακή, την πολύ μαλακή και τη μαλακή. Μεταξύ των τριών κορυφαίων ομάδων, δηλαδή της Mercedes, της Ferrari και της Red Bull, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές, καθώς οι Γερμανοί θα έχουν 9 σετ υπέρ-μαλακής γόμας και 3 σετ πολύ μαλακής, η Scuderia 10 σετ υπέρ-μαλακής και 2 σετ πολύ μαλακής γόμας, όταν η RBR θα μπορεί να χρησιμοποιήσει 11 σετ υπέρ-μαλακής γόμας και 1 σετ πολύ μαλακής, κάτι που ίσως δώσει διαφορετική στρατηγική για τον αγώνα.

Ο μοναδικός οδηγός που θα έχει δύο σετ μαλακής γόμας είναι ο Jenson Button. Από την Pirelli ορίζονται ένα σετ μαλακής κι ένα πολύ μαλακής γόμας για τον αγώνα, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή. Παράλληλα, ένα σετ υπέρ-μαλακής γόμας προορίζεται για τις κατατακτήριες και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3. Οι υπόλοιποι 10 οδηγοί έχουν το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν στον αγώνα.