Μέχρι να λήξει το περιβόητο σίριαλ με τον αντικαταστάτη του Nico Rosberg στη Mercedes, το όνομα του Fernando Alonso είχε ακουστεί αρκετές φορές. Μέχρι και υπογραφή συμβολαίου είχαμε διαβάσει, ωστόσο τελικά ο Valtteri Bottas ήταν αυτός που πλαισίωσε τον Lewis Hamilton στην ομάδα του Brackley, και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει καλά.

Είναι υπερβολικά νωρίς να μιλάμε για την ερχόμενη σεζόν, αλλά το αφεντικό της Mercedes θέλησε ίσως λίγο να προκαλέσει. Ο Toto Wolff αναφέρθηκε στο 2018, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσει κανένα σενάριο, έτσι μια πρόταση στον Alonso θα ήταν κάτι πιθανό. Όχι αρκετά μεν, πιθανό δε, όπως εξηγεί ο Αυστριακός.

Δεν μπορείς να πεις όχι προκαταβολικά, θα ήταν ηλίθιο κάτι τέτοιο. Αυτό που μπορείς να πει είναι ότι, αν δεν είναι ο καλύτερος, είναι ένας από τους καλύτερους εκεί έξω. Η ενέργειά του και τα κίνητρά του υπάρχουν ακόμα. Είναι στα τελικά στάδια της καριέρας του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί για τίτλους τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Αν μπορούσες να διαλέξεις τον Fernando σήμερα όπως είναι, ως άνθρωπο, θα είναι πιο εύκολο να τον επιλέξουμε με όλη αυτή την προϊστορία. Ο Lewis παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Νομίζω ότι ένας οδηγός πάντα αποδέχεται την πρόκληση, και ο Fernando θα ήταν πρόκληση. Αλλά, είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να νιώθει ο Lewis εντάξει με τον Fernando. Η όλη δυναμική της ομάδας είναι σημαντική. Όλα θα πρέπει να ταιριάξουν, αλλά πιστεύω ότι ο Fernando είναι ένα διαφορετικό άτομο απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Ο Wolff, όμως, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο τωρινό οδηγικό δίδυμο και λέει πως το πραγματικό ενδιαφέρον θα υπάρχει στο τέλος της επόμενης σεζόν, όταν μεγάλοι οδηγοί θα βρεθούν χωρίς συμβόλαια, κάτι που θα δημιουργήσει πολλές φήμες για ανακατατάξεις.

Η πραγματική κατάσταση τώρα, με κάθε σεβασμό στον Alonso, είναι ότι υπάρχει προτεραιότητα στους οδηγούς που έχουμε, τον Valtteri και τον Lewis. Επίσης, είμαστε ενθουσιασμένοι με τους νέους οδηγούς, και υπάρχουν άλλοι που με ικανοποιούν. Ο Fernando ήταν μέρος αυτού του group, αλλά όχι πια. Εμπιστεύομαι πλήρως τον Valtteri, μα υπάρχουν πολλές πιθανότητες για το 2018. Στη συνέχεια, θα είναι μια μεγάλη αλλαγή για το 2019, όταν όλοι οι μεγάλοι οδηγοί θα είναι διαθέσιμοι.