Ας θυμηθούμε την Lamborghini Diablo GT1

Σχετικά άρθρα

Το ημερολόγιο έγραφε 1996 όταν η Lamborghini ήρθε σε επαφή με την εταιρία SAT για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μια αγωνιστική έκδοση του Diablo, ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί στα πρωταθλήματα GT. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που έκανε η Porsche ένα χρόνο αργότερα, με την GT1 να ήταν το αγωνιστικό που έπρεπε να βασίζεται σε περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο δρόμου.

Η SAT, Signes Advanced Technology, μια εταιρεία που εδρεύει στη Τουλόν της Γαλλίας και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή πρωτοτύπων και αγωνιστικών αυτοκινήτων, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Ιταλούς για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει την Diablo GT1, με την Lamborghini να παρείχε ένα ειδικά βελτιωμένο V12 κινητήρα ενώ ήταν επιφορτισμένη για την ομολογκασιόν του εγχειρήματος.

Ο ειδικά εξελιγμένος 6,0-λίτρος κινητήρας διέθετε έμβολα με μεγαλύτερη διαδρομή, με μια εξέλιξη αυτού του κινητήρα να ήταν αυτή που τοποθετήθηκε στην Diablo GT και στην VT 6.0. Με τη χρήση ενός επαναπρογραμματισμένου συστήματος ψεκασμού, ο κινητήρας απέδιδε 655 άλογα, τα οποία κινούσαν τους πίσω τροχούς 18 ιντσών, με το αγωνιστικό αρχικά να φορούσε ελαστικά της Michelin, αλλά αργότερα αυτά αντικαταστάθηκαν με σλικ αγωνιστικά της Dunlop.

Κατασκευάστηκαν μόνο δύο Diablo GT1, με αριθμούς πλαισίου VLA12001 και WLA12000. Η ​​πρώτη πωλήθηκε στην JLOC στην Ιαπωνία και έτρεξε στο ιαπωνική GTC το 1997. Η δεύτερη ήταν βαμμένη σε κίτρινο χρώμα και παρέμεινε στην κυριότητα της SAT, όπου την εκθέτει στο εργοστάσιο της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...