Αυτή τη στιγμή η γκάμα της Lamborghini αποτελείται από μόλις δύο μοντέλα, την Huracan και την Aventador, και σύντομα θα προστεθεί ακόμα ένα, το πολυαναμενόμενο SUV της, την Urus. Ανέκαθεν, όμως, υπήρχαν φήμες για ένα τέταρτο μοντέλο, κυρίως λόγω των διαφόρων concept που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς (την Miura του 2006, την EstoqueEstoque του 2008, και την Asterion του 2014).

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο CEO της ιταλικής εταιρίας, Stefano Domenicali, τόνισε ότι η Lamborghini πρέπει να μείνει εστιασμένη στα supercar της (Aventador και Huracan), έτσι ώστε να παραμείνει ελκυστικό και αναλλοίωτο το βασικό DNA της.

Μόλις σταθεροποιηθούν τα τρία μοντέλα, και η εταιρεία είναι πιο κερδοφόρα, θα μπορούσαν να εξετάσουν και ένα τέταρτο μοντέλο, λέγοντας:

Πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Δεν μπορούμε να χάσουμε την προσοχή στην αγορά των supercars, διότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας, αλλά και στη νέα κατηγορία, με το σούπερ SUV μας. Όταν ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα, γύρω στο 2022 με 2023, θα είμαστε σταθεροί. Τότε είναι στο όραμά μας, που έχουμε ήδη σκεφτεί, τι θα είναι το επόμενο βήμα για τον κόσμο της Lamborghini. Αυτός θα είναι ο σωστός τρόπος, αν είμαστε αρκετά σταθεροί, καθώς πιστεύουμε ότι ένα εμπορικό σήμα -όπως το δικό μας- έχει τη δυναμική να φτάσει τα 10.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Όσο για το τέταρτο μοντέλο, ο Domenicali αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί, καθώς οι τάσεις και οι αλλαγές της αγοράς πρέπει να αναλυθούν πριν παρθεί η απόφαση, αλλά έμπνευση του θα αποτελέσει η ιστορία της μάρκας, τονίζοντας:

Η κληρονομιά μας έχει αυτοκίνητα GT, τετραθέσια, αλλά εξαρτάται από εμάς για να κινηθούμε προς μία κατεύθυνση. Σήμερα δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά σκεφτόμαστε ήδη να δούμε ποιες θα είναι οι τεχνικές ανάγκες. Θα κανιβαλίζει, το 2025, ένα super SUV ένα 2+2 μοντέλο ή ένα GT; Δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για διαφορετικά σενάρια.