GP Μονακό 2017, FP2: Μόνος του ο Vettel

Σχετικά άρθρα

FP2

Αντίθετα με το FP1, όπου ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος, στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Sebastian Vettel ήταν αυτός που έγραψε τον καλύτερο χρόνο, και μάλιστα χωρίς να απειλείται από κανέναν. Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι ο μοναδικός που κατέβηκε το 1:13, γράφοντας τον ταχύτερο γύρο που έχει γίνει ποτέ στο Μονακό.

Στη δεύτερη θέση δεν είναι κάποια Mercedes, αλλά ο Daniel Ricciardo, με τον Kimi Raikkonen να ακολουθεί στην τρίτη θέση. Ο Daniil Kvyat βρέθηκε πίσω από τον Φινλανδό, για να ακολουθήσουν οι Carlos Sainz, Max Verstappen, Sergio Perez, Lewis Hamilton, Kevin Magnussen και ο Valtteri Bottas, με Mercedes να δυσκολεύεται στο FP2. Ας δούμε τα κυριότερα:

Ο καιρός δεν άλλαξε, τα σύννεφα παρέμεναν και οι θερμοκρασίες ήταν στους 22°C στον αέρα και 42°C στο οδόστρωμα. Αρκετά μονοθέσια βγήκαν για να ξεκινήσουν τα προγράμματά τους. Οι θέσεις άλλαζαν συνεχώς χέρια στα πρώτα λεπτά, μέχρι ο Kvyat να γράψει το 1:14.0 και να είναι σημαντικά ταχύτερος από τον Vandoorne. Από τους μεγάλους, ο Raikkonen ήταν στην πίστα, όμως ο Φινλανδός φορούσε την πολύ μαλακή γόμα και ήταν 7 δέκατα πιο αργός.

Ο Sainz κατάφερε να βελτιώσει λίγο, αλλά ο Kvyat απάντησε κι έγινε για δύο δέκατα ταχύτερος. Πρόβλημα στον κινητήρα για τον Palmer, λίγο μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που σταμάτησε αμέσως την R.S.17. Hamilton, Bottas και Verstappen έγιναν οι επόμενοι οδηγοί που βγήκαν, όσο οι μηχανικοί της Ferrari συνέχιζαν να εργάζονται πάνω στην SF70H του Vettel.

Στο πρώτο τέταρτο, ο Kvyat έγραψε το 1:13.3, επίδοση καλύτερη από αυτή του Hamilton στο FP1, κάτι που δείχνει ότι το 1:13 θα σπάσει πολύ εύκολα. Επαφή με τις μπαριέρες για τον Ericsson -ακολουθώντας το «παράδειγμα» του Ocon-, χάνοντας το πίσω μέρος βγαίνοντας από την Casino, αλλά η C36 δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Παρ’ όλα αυτά, ο Σουηδός επέστρεψε στα pits, ώστε οι μηχανικοί του να ελέγχουν και να επιδιορθώσουν τη ζημιά.

Εν τω μεταξύ, ο Verstappen ήταν ο ταχύτερος από τους μεγάλους συνδυασμούς, αλλά ήταν ανίκανος αρχικά να ρίξει τον Kvyat από την κορυφή. Ο Hamilton έλεγε στη Mercedes πως τα πολύ μαλακά ελαστικά ήταν δύσκολο να έρθουν στη σωστή θερμοκρασία, γι’ αυτό κι έπρεπε να κάνει αρκετούς γύρους. Ο Βρετανός έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση και στη συνέχεια μπήκε στα pits.

Το πρώτο 20λεπτο είχε παρέλθει και ο Vettel βγήκε για να ξεκινήσει δουλειά. Μπροστά, ο Verstappen σημείωσε μοβ στα δύο πρώτα κομμάτια, αλλά τα χάλασε όλα στο τελευταίο, έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση, ένα δέκατο μακριά από τον Kvyat. Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Verstappen, το έκανε ο Ricciardo, γυρνώντας σε 1:13.2.

Είχαμε περάσει στην τελευταία ώρα και ο Vettel ανέβηκε μέχρι την τέταρτη θέση, την ώρα που οι δύο Mercedes ήταν χαμηλά, και πιο συγκεκριμένα στις θέσεις 10 και 11, πίσω από τον Button. Ο Sainz ανέβηκε τρίτος, ρίχνοντας τον Vettel στην έκτη θέση, την ώρα που οι Bottas και Hamilton είχαν βγει με την υπέρ-μαλακή γόμα.

Στα μισά της διαδικασίας, ο Raikkonen πέρασε στη δεύτερη θέση, μόλις 3 χιλιοστά πίσω από τον Ricciardo. Οι δυσκολίες της Mercedes συνεχιζόταν, όπως δείχνουν και οι χρόνοι των Hamilton και Bottas, αφού βρισκόταν στις θέσεις 8 και 10. Ο Vettel ήταν φανερό ότι πίεζε για καλύτερο χρόνο, έχοντας μάλιστα μπλοκάρισμα μετά το τούνελ. Στον επόμενο γύρο, ο Γερμανός ήταν ο πρώτος που κατέβηκε το 1:13, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:12.7.

Ο Vettel κατάφερε να βρει λίγο ακόμα, αυξάνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο Ricciardo στο μισό δευτερόλεπτο. Στα 36λεπτά πριν το τέλος, Stroll έχασε τον έλεγχο της FW40 βγαίνοντας από την Massenet, με αποτέλεσμα να διαλύσει το μονοθέσιό του. Καθεστώς κόκκινης σημαίας μετά από αυτό, έτσι όλοι οι οδηγοί επέστρεψαν στα pits, με τον χρόνο να συνεχίζει να κυλά, διότι βρισκόμαστε σε ελεύθερα δοκιμαστικά.

Ακριβώς μισή ώρα έμενε μόλις εμφανίστηκε η πράσινη σημαία και τα περισσότερα αυτοκίνητα βγήκαν για την παραδοσιακή προσομοίωση αγώνα. Ο Hamilton έκανε παράπονα για την κίνηση που συναντούσε, αφού 16 μονοθέσια βρισκόταν στην πίστα. Κανένας δεν κυνηγούσε βελτίωση της επίδοσής του, καθώς τα μονοθέσια είχαν μπόλικο καύσιμο. Τίποτα αξιόλογο δε συνέβη μέχρι να μηδενιστεί το χρονόμετρο.

Το FP3 του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

Τα highlights

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr