Κάνοντας μια μικρή ανακεφαλαίωση των μερών που υπάρχουν σε ένα powerunit των σύγχρονων μονοθεσίων της Formula 1, εκτός από τον 1.600 κ.εκ. turbo V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης, υπάρχουν και δύο ηλεκτροκινητήρες, ο MGU-K (Motor-Generator-Unit-Kinetic) και ο MGU-H (Motor-Generator-Unit-Heat), που αποτελούν το ERS (Energy Recovery System).

To πρώτο είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται στα υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας συνδέεται με τον βενζινοκινητήρα, και κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, αυτός ανακτά την ενέργεια που χάνεται σε θερμότητα. Ανακτάται μεγάλο μέρος αυτής της κινητικής ενέργειας, που στη συνέχεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία. Το MGU-K μπορεί να λειτουργήσει και προς τις δύο κατευθύνσεις: για την ανάκτηση ή την παροχή ενέργειας.

Από την άλλη, το MGU-H είναι η μονάδα που συνδέεται με το turbo. Το MGU-H, ή αλλιώς e-turbo, έχει σχεδιαστεί για να περιστρέφει το turbo στις χαμηλές στροφές, και στην F1, λειτουργεί σαν το MGU-K, δηλαδή με δύο τρόπους, καθώς μπορεί να ανακτήσει ενέργεια από την φτερωτή, να την αποθηκεύσει και στη συνέχεια να την χρησιμοποιήσει για να περιστρέψει το turbo. Αν κοιτάξεις ένα turbo της F1, η τουρμπίνα βρίσκεται στην μια πλευρά και ο συμπιεστής στην άλλη. Τα καυσαέρια χρησιμοποιούνται για την περιστροφή της τουρμπίνας, ο οποίος περιστρέφει τον συμπιεστή, με το MGU-H να βρίσκεται μεταξύ των δύο. Έτσι, όταν τα καυτά καυσαέρια γυρίζουν τον στρόβιλο, αυτός παράγει επίσης ηλεκτρική ενέργεια, που αποθηκεύεται στη μπαταρία. Και όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει, η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται για την περιστροφή του συμπιεστή, παρέχοντας άμεση ισχύ. Έτσι δεν υπάρχει καθόλου turbo lag. Η ισχύς είναι άμεση, όπως σε ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Βάζοντας στην άκρη το μάθημα, καταλαβαίνεις ότι το MGU-H είναι αρκετά πολύπλοκο, και η Honda μετά την αλλαγή turbo και MGU-H στον κινητήρα του Button, μετά το FP2 της περασμένης Πέμπτης, παραδέχτηκε ότι ο σχεδιασμός του MGU-H αντέχει μόλις για δύο αγώνες. Η ιαπωνική εταιρία δεν έχει ακόμα εντοπίσει το ακριβές πρόβλημα, με τον επικεφαλής της, Yusuke Hasegawa, να δηλώνει ότι σχετίζεται με την περιστροφή των ρουλεμάν στο MGU-H.