Η Toyota προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος TJ Cruiser και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία, προκειμένου να καταλάβουμε πως το όνομα αυτό προορίζεται για την έκδοση παραγωγής του FT-4X Concept.

Το πρωτότυπο έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Νέας Υόρκης τον περασμένο Απρίλιο και βασίζεται πάνω στην TNGA πλατφόρμα, που χρησιμοποιούν τα Prius, CH-R και Camry, με το FT-4X concept να έχει παρόμοιες διαστάσεις με το CH-R, με το μήκος του να φτάνει τα 4.250 mm, το πλάτος τα 1.821 mm και το ύψος τα 1.623 mm. Κίνηση παίρνει από έναν μικρό τετρακύλινδρο κινητήρα που συνδυάζεται με CVT κιβώτιο, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς.

Ο boxy, ρετρό σχεδιασμός του έγινε από τους ανθρώπους τους σχεδιαστικού στούντιο της Toyota στη Καλιφόρνια και μεταξύ άλλων διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, πόρτα πορτμπαγκάζ που ανοίγει είτε προς τα πάνω, είτε χωρίζεται στα δύο και ανοίγει στα πλάγια, ενώ μια GoPro βρίσκεται τοποθετημένη στον καθρέπτη του οδηγού. Στο εσωτερικό συναντάμε γκρι με πορτοκαλί επενδύσεις αλλά και έναν υπνόσακο που χωράει ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα και λειτουργεί και ως υποβραχιόνιο.