Η Toyota στο περιθώριο της Νέας Υόρκης παρουσίασε το FT-4X Concept, ένα πρωτότυπο SUV που ξεκαθαρίζει πως δεν έχει πρόθεση να το περάσει στη παραγωγή, αλλά δημιουργήθηκε προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Millennials.

Βασίζεται πάνω στην TNGA πλατφόρμα, που χρησιμοποιούν τα Prius, CH-R και Camry, με το FT-4X concept να έχει παρόμοιες διαστάσεις με το CH-R, με το μήκος του να φτάνει τα 4.250 mm, το πλάτος τα 1.821 mm και το ύψος τα 1.623 mm. Κίνηση παίρνει από έναν μικρό τετρακύλινδρο κινητήρα που συνδυάζεται με CVT κιβώτιο, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς.

Ο boxy, ρετρό σχεδιασμός του έγινε από τους ανθρώπους τους σχεδιαστικού στούντιο της Toyota στη Καλιφόρνια και μεταξύ άλλων διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, πόρτα πορτμπαγκάζ που ανοίγει είτε προς τα πάνω, είτε χωρίζεται στα δύο και ανοίγει στα πλάγια, ενώ μια GoPro βρίσκεται τοποθετημένη στον καθρέπτη του οδηγού. Στο εσωτερικό συναντάμε γκρι με πορτοκαλί επενδύσεις αλλά και έναν υπνόσακο που χωράει ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα και λειτουργεί και ως υποβραχιόνιο.