Παρότι στα περισσότερα σημερινά συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το λειτουργικό τους σύστημα είναι της Google (Android), της Microsoft και της Apple, η Toyota πήρε την απόφαση να κάνει την αλλαγή και έτσι το νέο Camry θα γίνει το πρώτο μοντέλο της που θα εξοπλίζεται με ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα τρέχει Linux.

Συγκεκριμένα το λογισμικό ανοικτού κώδικα θα είναι το AGL (Automotive Grade Linux), με τον Kenichi Murata, Διευθυντή συνδεδεμένης στρατηγικής και σχεδιασμού της Toyota να τονίζει πως το 70% περίπου του κώδικα είναι γενικός και το 30% του κώδικα είναι ειδικά γραμμένος για το Camry.

Το συγκεκριμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα τοποθετηθεί τόσο σε άλλα μοντέλα της Toyota, όσο και της Lexus και θα είναι σε θέση να υποστηρίξει μελλοντικές τεχνολογίες, όπως αυτές των αυτόνομων αυτοκινήτων και των υπηρεσιών συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

 • Anestis Genk

  Η προφανής επιλογή.

 • Demetris Katsaris

  Του κάνεις ένα format, περνάς τα Kali Linux και έχεις το εξής παράδοξο…
  Δεν φοβάσαι να σου hack-αρουν το αυτοκίνητο, οι hacker φοβούνται μην τους hack-αρεις!

 • Έξυπνη κίνηση σχετικά με το base security, είναι και open source, δεν ξέρω αν θα βρει μιμητές λόγω των οδοστρωτήρων google, apple που τα θέλουν όλα δικά τους.

 • Gmph fast

  Android = 80% linux, λογικά η toyota αποφάσισε να μην πληρώνει νταβατζιλίκια στους δύο γίγαντες (συν τον έλεγχο που μελοντικά θα μπορούσαν να της ασκήσουν) και να δημιουργήσει το δικό της σύστημα, λογικό, δεδομένου ότι πουλάει 10 εκ αυτοκίνητα τον χρόνο.

 • SAMURAI-66

  Απο οσο μπορω να γνωριζω ειναι ασφαλεστερο και μαλλον σωστη σαν επιλογη απο τους γιαπωνεζους.

 • gv

  πολυ ωραιο εσωτερικο για basic οχημα..
  συνηθισμενο για την αμερικη βεβαια γιατι για εδω ειναι αμαξαρα..