Μετά το διασκεδαστικό διάλειμμα από την Formula 1, για την συμμετοχή του στον αγώνα των 500 μιλίων της Indianapolis, ο Fernando Alonso γύρισε φουριόζος, δηλώνοντας από τον Καναδά ότι αν η McLaren-Honda δεν κερδίζει μέχρι τον Σεπτέμβρη θα ψάξει να βρει “αλλού πορτοκαλιές.” Έτσι, με τον συμβόλαιο του να λήγει στο τέλος της φετινής χρονιάς, ο 35-χρονος Ισπανός τόνισε:

Πρέπει να κερδίσουμε. Αν κερδίζουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο, ή κάπου εκεί, θα πάρω την απόφαση και θα μείνω.

Ερωτώμενος για το αν είναι δεδομένη η αποχώρηση του αν τελικά δεν έχει ένα μονοθέσιο-νικητή η βρετανική ομάδα, είπε:

Ποτέ δεν ξέρεις, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% τώρα τον Ιούνιο σχετικά με μια απόφαση για το επόμενο έτος, την οποία δεν αρχίζω να εξετάζω. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε. Ο Zak χθες είπε αυτά που μάλλον περιμένατε να πει. Θέλει να κερδίσει, θέλει να θέσει πάλι τη McLaren στην θέση υποψήφιας ομάδας για το πρωτάθλημα. Μετά από τρία χρόνια δεν είμαστε σε τέτοια θέση, έτσι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα, υποθέτω για την ομάδα. Όπως και αυτός, θέλω και εγώ να κερδίσω, μπήκα σε αυτό το project, επειδή θέλω να είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής και δεν είμαστε σε αυτή τη θέση. Αν δεν βλέπεις τα πράγματα να αλλάζουν, και δεν βρίσκεσαι σε ανταγωνιστική θέση, ίσως αλλάζεις τα projects. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω τώρα. Μέχρι να καθίσω με τον εαυτό μου, τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο, οποτεδήποτε, δεν μπορώ να πω τίποτα 100%.

Ο Alonso μίλησε για την συμμετοχή του στην Indianapolis 500, λέγοντας:

Η μεγαλύτερη προτεραιότητα μου είναι το τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα, και ανέπτυξα τις δεξιότητές μου για να οδηγώ μονοθέσια της F1 τα τελευταία 16 χρόνια. Η F1 είναι το καλύτερο μονοθέσιο που μπορώ να οδηγήσω. Αν δεν μπορώ να πετύχω και να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα, μπορώ να αγωνιστώ σε οποιαδήποτε πρωτάθλημα, και ξέρω ότι μπορώ να κερδίσω σε οποιαδήποτε πρωτάθλημα.