Raikkonen: Ο Vettel δεν είναι νούμερο 1 οδηγός στην Ferrari

Σχετικά άρθρα

Μετά τον αγώνα του Μονακό, και το ανέκφραστο αλλά γεμάτο συναισθήματα πρόσωπο του 37-χρονου Φινλανδού, όλοι βρέθηκαν να κατηγορούν την ιταλική ομάδα ότι έχει επιλέξει ποιον οδηγό θα βοηθήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών.

Θέλοντας να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, ο Kimi Raikkonen μιλώντας από τον Καναδά, αντέκρουσε κάθε ισχυρισμό ότι ο teammate του στη Ferrari, Sebastian Vettel, είναι ο νούμερο 1 της ομάδας για την φετινή μάχη του πρωταθλήματος, τονίζοντας:

Όχι, δεν έχουμε τίποτα. Αλλά όταν φτάσουμε σε ένα σημείο στο πρωτάθλημα, που ο ένας μας θα έχει πιθανότητα για το πρωτάθλημα και ο άλλος όχι, τότε είναι φυσιολογικό. Είναι όπως σε οποιαδήποτε ομάδα που ήμουν στην F1, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, νομίζω ότι είναι δίκαιο παιχνίδι. Αγωνιζόμαστε μέχρι να μπορέσουμε, και αν πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο, τότε είναι αρκετά δίκαιο.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Lewis Hamilton, ο οποίος είπε μετά τον αγώνα στο πριγκιπάτο ότι η Ferrari σπρώχνει τον Vettel, είπε:

Δεν ξέρω πόσα ξέρει για τις άλλες ομάδες. Ότι και αν νομίζει εγώ είμαι εντάξει. Ξέρουμε τι κάνουμε και μερικές φορές συμβαίνουν τέτοια πράγματα, δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο. Ναι, όπως πάντα [είμαστε ελεύθεροι να αγωνιστούμε.] Γνωρίζουμε τους κανόνες μας στην ομάδα, γνωρίζουμε τι θέλει η ομάδα και είναι τόσο απλό. Αγωνιζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε. Προσπαθούμε πάντα να νικήσουμε ο ένας τον άλλον, ένας τύπος θα είναι μπροστά κάθε φορά. Αυτή τη φορά συνέβη έτσι.

Και τόνισε:

Όχι, ο Vettel δεν είναι νούμερο 1 στην ομάδα. Σε αυτό το σημείο του έτους δεν έχει κανένα νόημα, επειδή έχεις πολλούς αγώνες ακόμα. Δεν προσπαθούμε να σπαταλάμε ενέργεια σε ότι πιστεύουν οι άνθρωποι ότι κάνουμε. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, και όπως είπα έχουμε μια σαφή πολιτική.

Μιλώντας για το βάθρο στο Μονακό, είπε:

Δεν είμαι θυμωμένος. Δεν ήμουν ποτέ θυμωμένος. Απλά, δεν ήμουν χαρούμενος να τερματίσω δεύτερος.

Τέλος, ο Raikkonen ανέλυσε τις προοπτικές για τη νέα σεζόν, καθώς το συμβόλαιο του λήγει φέτος, λέγοντας:

Έχω καταρτίσει τα σχέδιά μου, αλλά δεν έχω τίποτα που πρέπει να μοιραστώ με κανέναν από σας. Δεν είναι δική σας δουλειά, ούτως ή άλλως θα συνεχίζετε να γράφετε, έτσι δεν αλλάζει οτιδήποτε. Οι άνθρωποι που πρέπει να γνωρίζουν ξέρουν. Θα δούμε τι θα συμβεί. Δεν έχω συμβόλαιο για το επόμενο έτος, υπάρχουν πάντα φήμες για το συμβόλαιό μου κάθε χρόνο. Τι συνέβη στο Μονακό δεν έχει καμία σχέση με το συμβόλαιο μου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...