Η Haas είναι η τρίτη ομάδα της F1, που αγωνίζεται ο 24-χρονος Δανός τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας θητεία δύο σεζόν στη McLaren (μια ως οδηγός και μια ως δοκιμαστής), για να ακολουθήσει το 2016 μια χρονιά με τα χρώματα της Renault. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί λόγια, τόσο στη Renault, όσο και στην McLaren, που αμφισβήτησαν την εργασιακή ηθική του Magnussen, παρότι ο τελευταίος έχει υποστηρίξει ότι οι παλιές του ομάδες δεν του έδωσαν αρνητικό feedback.

Σύμφωνα με τον Δανό, η Haas δείχνει μέχρι στιγμής ικανοποιημένη από τις εμφανίσεις του, οι οποίες του έχουν αποδώσει πέντε βαθμούς στους επτά αγώνες. με τον ίδιο να απολαμβάνει το κλίμα της αμερικάνικης ομάδας, λέγοντας:

Είναι πολύ πιο υγιές το περιβάλλον για έναν οδηγό στην Haas, τουλάχιστον αυτή είναι η εμπειρία μου, σε σχέση με τις προηγούμενες εμπειρίες μου που ήμουν σε μεγάλες ομάδες, μεγάλες εταιρείες στην πραγματικότητα, που δυσκολεύονταν στους αγώνες. Όταν βρίσκεσαι σε μια θέση που παλεύεις, η πίεση είναι τεράστια για έναν οδηγό. Ήρθα με πολύ λίγη εμπειρία, εντελώς νέος στην McLaren, η οποία είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και η πίεση ήταν τεράστια. Πιστεύω ότι εδώ υπάρχει πολύ λιγότερη πίεση, αλλά πολύ, πολύ υψηλό κίνητρο, είναι πολύ πιο ευτυχισμένο μέρος για εμένα.

Ο Magnussen υπαινίχθηκε η κουλτούρα των ομάδων ήταν υπεύθυνη για την πίεση στις προηγούμενες εμπειρίες του, γεγονός που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για έναν νεαρό οδηγό που προσπάθησε να βρει τα πατήματα του, τονίζοντας:

Θα ήθελα να είχα μεγαλύτερη πίεση, μόνο αν αγωνιζόμουν για την pole position ή για νίκες. Στην F1, μπορεί να υπάρξει μια τέτοια πίεση, όπου κάποιος πρέπει να κατηγορηθεί και ο οδηγός είναι εύκολο να κατηγορηθεί. Μερικές φορές είμαστε εμείς που φταίμε, αλλά όχι πάντα, και μπορεί να είναι δύσκολο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Συνεχίζοντας, ο Magnussen δήλωσε ότι είναι πιο ευτυχισμένος με την Haas, καθώς υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, δίνοντάς του μια σταθερή βάση για να εξελιχθεί, λέγοντας:

Είναι ωραίο να μην πρέπει να μιλάμε για αρνητικά θέματα, όπως να μην με έχουν επιλέξει για το επόμενο έτος. Είναι ωραίο να επικεντρώνομαι στους αγώνες και να έρχομαι με θετικό πνεύμα, έχοντας κάτι να περιμένω. Μπορώ πραγματικά να προσβλέπω στο επόμενο έτος, να εργαστώ γι’αυτό, και να θέσω μερικούς στόχους για το μέλλον, αντί να προσπαθώ να υπερβάλλω. Μπορώ να πηγαίνω στους αγώνες και να απολαμβάνω ότι κάνω καλύτερα, είμαι σε πολύ καλό μέρος.