Η Ford θα εισάγει το νέο Focus στις ΗΠΑ από την Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η Ford ανακοίνωσε πως η νέα γενιά του Focus που θα πωλείται στην αγορά της Βορείου Αμερικής από το 2019 θα κατασκευάζεται στη Κίνα, αντί για το Μεξικό, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η απόφαση αυτή μετά την κριτική του Donald Trump ο οποίος ο επέκρινε τη Ford και την General Motors, επειδή κατασκευάζουν αυτοκίνητα στο Μεξικό, απειλώντας τες πως θα επιβάλει “τσουχτερό” φόρο εισαγωγής αν εισάγουν αυτοκίνητα στις ΗΠΑ που κατασκευάζουν στο Μεξικό.

Η κίνηση αυτή θα εξοικονομήσει στην Μπλε Οβάλ εταιρία περισσότερο από 1 δισ. δολάρια από ότι αναμενόταν από την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Μεξικό, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία δεν θα οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. Το εργοστάσιο του Μίτσιγκαν που σήμερα παράγει το Ford Focus, θα στραφεί στην παραγωγή pickups το 2018. Επί του παρόντος, η Ford κατασκευάζει τα μικρότερα Focus στο Μίσιγκαν, τη Γερμανία και την Κίνα.

Η εταιρεία είχε προγραμματιστεί να μεταφέρει την παραγωγή των ΗΠΑ στο Μεξικό και την οικοδόμηση μιας νέας μονάδας, αξίας 1,6 δισ. δολαρίων κοντά στο Σαν Λουίς Ποτόσι, όμως τον περασμένο Γενάρη άλλαξε τα σχέδια της.

Η εταιρεία ενημέρωσε το Λευκό Οίκο για τα νέα σχέδια της χθες 20 Ιουνίου 2017, όπως είπε η εκπρόσωπος της Ford Kelli Felker. Η παραγωγή των νέων αυτοκινήτων Ford Focus στην Κίνα αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 σε ένα από τα υπάρχοντα εργοστάσια της εταιρείας.

Η Felker ανακοίνωσε ότι η Ford θα επενδύσει 900 εκατ. δολάρια για να ανανεώσει τον εξοπλισμό στο εργοστάσιο SUV στο Κεντάκι. Οι επενδύσεις αυτές ανακοινώνονται για πρώτη φορά από τη νέα ηγεσία της Ford. Η ζήτηση για μικρότερα αυτοκίνητα όπως το Ford Focus, είναι πολύ μεγάλη εκτός ΗΠΑ.

Ο Joe Hinrichs, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ford, δήλωσε ότι η εξοικονόμηση 500 εκατ. δολαρίων από την κίνηση στην Κίνα, θα επιτρέψει στην εταιρεία να επενδύσει σε τμήματα της επιχείρησης, όπως τα SUV, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλα. Έτσι μέχρι τα μέσα του 2018 η παραγωγή του Focus στο Μίτσιγκαν θα έχει διακοπεί. Το νέο Focus, που προορίζεται για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής, θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο στην Κίνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

“Ταψίδεψε” με την Ford Mustang Mach-E

Η Ford παρουσιάζει μία μοναδική, γαλήνια εμπειρία οδήγησης σε ένα ονειρεμένο σκηνικό μέσα σε μία Mustang Mach-E και όλα αυτά σε μία νέα ταινία...