Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τα road trips, πόσο μάλλον όταν είσαι με παρέα που μοιράζεσαι το ίδιο πάθος για τα ταξίδια και τα αυτοκίνητα. Αυτό συνέβη και με τρεις ιδιοκτήτες Volkswagen Type 2, από τη Μαλαισία, ξεκινώντας ένα ταξίδι 20.000+ χλμ., οι οποίοι πέρασαν από αρκετές χώρες και δύο ηπείρους, για να καταλήξουν στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας για τα επαγγελματικά της αυτοκίνητα, στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Στα τρία Type 2 Bullis προστέθηκαν δύο κλασικοί “Σκαραβαίοι”, με το καραβάνι να ταξιδεύει για κάτι παραπάνω από τρεις μήνες, διανύοντας κατά μέσο όρο 222 χλμ. την ημέρα, διασχίζοντας Ταϊλάνδη, Λάος, Κίνα, και Ρωσία, πριν μπουν Ευρώπη.

Μετά την άφιξη τους στην “πηγή”, ο στόλος των Bulli και Beetle συνέχισαν προς Βέλγιο, Γαλλία και Σκανδιναβικές χώρες, με σκοπό να επισκεφτούν ορφανοτροφεία και να συμμετέχουν σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στην πορεία. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή στη Μαλαισία, κάτι που θα σημαίνει ότι τα vintage αερόψυκτα Volkswagens θα έχουν καλύψει 50.000 χλμ.

Τους ζηλεύω λιγάκι…