Από το 2019 στοχεύει σε νίκες η Renault

Σχετικά άρθρα

Ήταν το 2016, όταν η Renault επέστρεφε ως ομάδα στη Formula 1. Γνωρίζοντας πόσο ανταγωνιστικό άθλημα είναι η Formula 1, οι Γάλλοι έθεσαν ως αρχικό στόχο τις νίκες από το 2018, αφού μιλούσαν για σχέδιο τριετίας. Σίγουρα, η ομάδα του Enstone έχει βελτιωθεί συγκριτικά με πέρυσι, ωστόσο δε δείχνει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τις Mercedes, Ferrari και Red Bull.

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής των Γάλλων, Cyril Abiteboul, παραδέχεται ότι είναι αδύνατο να διεκδικήσουν νίκες από τη νέα σεζόν, όμως θεωρεί ότι το σενάριο αυτό είναι πιθανό για το 2019, ένα χρονικό διάστημα που δεν είναι μεγάλο σύμφωνα με τον ίδιο, αφού ακόμα και η πρόσληψη ταλαντούχων μηχανικών δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε μία ομάδα.

Θέλαμε να εδραιώσουμε τους εαυτούς μας στο μέσο του grid φέτος. Το πετύχαμε αυτό, παρόλο που θα θέλαμε να είμαστε λίγο πιο ψηλά στις βαθμολογίες. Οι νίκες θα πρέπει να είναι πιθανές το 2019. Φαίνεται πως απέχουμε πολύ από εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν είναι. Ξέρουμε πού είναι οι κορυφαίες ομάδες.

Η Formula 1 έχει να κάνει με τους ανθρώπους, αλλά, αν υπογράψω κάποιον σήμερα, θα πρέπει να περιμένω ένα με δύο χρόνια προτού μπορέσω να χρησιμοποιήσω αυτό το ταλέντο, έτσι θα έχει επίδραση στο μονοθέσιο του 2020.

Μετά από 8 αγώνες, η γαλλική ομάδα βρίσκεται στην 8η θέση, έχοντας συγκεντρώσει 18 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την Haas και 15 λιγότερους από την Toro Rosso. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι και ο Jolyon Palmer, καθώς ο Βρετανός δεν έχει τερματίσει ποτέ εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας, κάτι που θα πρέπει να κάνει, αν θέλει βέβαια να έχει ελπίδες για ανανέωση του συμβολαίου του.

Δεν είναι δυνατό να το αντέξουμε αυτό. Ο Jolyon Palmer θα πρέπει να συνεισφέρει και θέλει να συνεισφέρει. Δεν αμφιβάλω γι’ αυτό. Ήταν γρήγορος στο Μόντε Κάρλο και τον Καναδά. Δε θα δώσω τελεσίγραφο στον Jolyon. Ξέρουμε και οι δύο ότι μπορεί να πάρει βαθμούς. Και πρέπει να το κάνει αυτό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...