Κι ενώ εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι τα λιγότερα φετινά χιλιόμετρα τα έχει κάνει η McLaren, η πραγματικότητα είναι διαφορετική! Η Red Bull Racing είναι αυτή που έχει ολοκληρώσει τους λιγότερους γύρους στους 8 πρώτους αγώνες, έχοντας κάνει 685 γύρους, όταν η βρετανική ομάδα έχει διανύσει απόσταση 716 γύρων.

Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ο Max Verstappen δεν έχει τερματίσει στους 4 από τους τελευταίους 6 αγώνες, όπως ακριβώς συνέβη στον Καναδά και το Αζερμπαϊτζάν. Ο Ολλανδός έχει πέσει στην 6η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μόλις έναν βαθμό περισσότερο από τον Sergio Perez. Ο Daniel Ricciardo έχει εγκαταλείψει σε δύο αγώνες, έτσι η αυστριακή ομάδα είδε μόνο στην Κίνα και το Μονακό τους δύο οδηγούς της στον τερματισμό.

Ο Αυστραλός καταλαβαίνει πώς αισθάνεται ο Verstappen, ωστόσο ισχυρίζεται ότι δε θα πρέπει να το βάζει κάτω, καθώς οδηγεί εξαιρετικά και η ατυχία κάποια στιγμή θα σταματήσει.

Είναι δύσκολο να μην απογοητευτείς, αλλά πρέπει να κρατήσεις το κεφάλι ψηλά. Οδηγεί καλά και αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να παραμείνει θετικός και αυτά θα γυρίσουν. Αν συνεχίσεις να οδηγείς καλά, θα πάρεις αυτό που σου αξίζει. Το άθλημα είναι τρελό, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό 3ήμερο.

Είναι ακόμα αρκετά νέος, αλλά είναι πιο πολλά χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό απ’ ό,τι τα χρόνια του, αν αυτό κάνει αίσθηση. Έχει τρομερό πάθος για τη Formula 1, είναι έξυπνος γύρω από την ομάδα και ξέρει πολλά για τα τεχνικά θέματα και το αγωνιστικό κομμάτι.

Με τόσες εγκαταλείψεις, δεν γίνεται να ανταγωνιστείς όπως θα ήθελες τον team-mate σου. Ο Ricciardo, όμως, απολαμβάνει την αντιπαλότητα που υπάρχει, αφού τα προβλήματα μεταξύ τους απουσιάζουν και επικρατεί σεβασμός ανάμεσα στους δύο πιλότους.

Πιστεύω ότι έχουμε κάποιες ομοιότητες σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Είμαστε και οι δύο πολύ άγριοι και πολύ δυναμικοί. Εξακολουθούμε να έχουμε σεβασμό ο ένας για τον άλλον και γι’ αυτό έχουμε κρατήσει μια καλή αντιπαλότητα, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο όταν παλεύεις γι’ αυτό που παλεύουμε εμείς.