Πέρυσι, ήταν ο οδηγός που πήρε τον πρώτο βαθμό για τη McLaren, τερματίζοντας στην 10η θέση, στο Grand Prix του Μπαχρέιν. Φέτος, ο Stoffel Vandoorne παλεύει ακόμα για τον πρώτο του βαθμό, αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, σε αυτό δε βοηθάει η απόδοση και η αξιοπιστία της MCL32. Ο Βέλγος έχει ηττηθεί κατά κράτος από τον Fernando Alonso, χωρίς να εντυπωσιάζει με την ταχύτητά του.

Παρ’ όλα αυτά, η McLaren είναι ικανοποιημένη με τη δουλειά του 25χρονου, αλλά παραδέχεται ότι το ξεκίνημά του στη σεζόν δεν είναι τόσο καλό όσο περίμεναν. Ο Zak Brown, Εκτελεστικός Διευθυντής της McLaren, δικαιολογεί τις δυσκολίες του Vandoorne, αλλά προϊδεάζει την παραμονή του στο Woking, υποστηρίζοντας ότι στο μέλλον θα καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Ναι, είμαστε ευχαριστημένοι με τον Stoffel. Είναι σε μια δύσκολη κατάσταση, που παλεύει με τον Fernando Alonso, και μετά είναι και η έλλειψη αξιοπιστίας. Ο Fernando μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτά τα προβλήματα ταχύτερα από τον Stoffel, επειδή (ο Vandoorne) δεν έχει πάει σε πολλές από αυτές τις πίστες. Πιστεύουμε ότι είναι ένας μελλοντικός Παγκόσμιος Πρωταθλητής και δεν περιμένουμε καμία αλλαγή εκεί.