Σε εννιά μέρες από σήμερα, τα μονοθέσια θα πατήσουν ξανά πίστα, για το τελευταίο Grand Prix πριν από την καλοκαιρινή διακοπή, που θα διεξαχθεί στο Hungaroring της Ουγγαρίας. Τα ελαστικά που θα έχουν στη διάθεσή τους για το 3ήμερο είναι η πολύ μαλακή γόμα, η μαλακή και η μέση, όπως ακριβώς έγινε και στο Βρετανικό Grand Prix.

Η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα τις επιλογές των οδηγών, χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη έκπληξη. Από τις τρεις κορυφαίες ομάδες, μόνο ο Max Verstappen θα έχει ελαφρώς διαφορετικά ελαστικά, αφού θα χρησιμοποιήσει δέκα σετ πολύ μαλακής γόμας, όταν οι αντίπαλοί του θα έχουν εννιά. Βέβαια, ο Ολλανδός θα έχει δύο σετ μαλακής γόμας, όταν οι Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen και Daniel Ricciardo θα χρησιμοποιήσουν τρία σετ μαλακής γόμας.

Η πιο συντηρητική ομάδα είναι η Haas, με τους Romain Grosjean και Kevin Magnussen να έχουν στη διάθεσή τους τέσσερα σετ μαλακής γόμας και οχτώ σετ πολύ μαλακής, ίσως θέλοντας να ακολουθήσουν διαφορετική στρατηγική.

Από την Pirelli ορίζονται ένα σετ μέσης κι ένα μαλακής γόμας για τον αγώνα, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή. Παράλληλα, ένα σετ πολύ μαλακής γόμας προορίζεται για τις κατατακτήριες και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3. Οι υπόλοιποι 10 οδηγοί έχουν το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν στον αγώνα.