Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Fiat Chrysler στο Κραγκούγιεβατς της Κεντρικής Σερβίας βρίσκονται σε απεργία προκειμένου η διοίκηση του εργοστασίου να αυξήσει τους μισθούς τους.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την αύξηση του βασικού μισθού στα 45.000 δηνάρια (369,3 ευρώ) από τα 38.000 δηνάρια που είναι σήμερα, όπως και την καταβολή των μπόνους που έχουν συμφωνηθεί, τόσο για φέτος, όσο και για το 2018. Επίσης ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά και την επαναπρόσληψη του προσωπικού που έχει τεθεί σε μακροχρόνια άδεια.

Το εργοστάσιο ανήκει κατά 67% στην FCA και κατά 23% στη σερβική κυβέρνηση. Καθημερινά κατασκευάζει 440 αυτοκίνητα, με την ετήσια παραγωγή να φτάνει τα 85.000 αυτοκίνητα.

  • ευκαιρια να το κλεισει και να ερθει στο ελλαντα εδω θα βρει ποιο φθηνους … 369 ευρω … που εχουμε φθασει … τι ζητανε και αυτοι ; πως θα βγει ο πουλοβερακιας δεν σκεφτονται καθολου τα αφεντικα που ψωμοζουνε ;; οι μετοχοι πως θα ζησουν ;;

  • Anestis Genk

    Να τα κλείσουν όλα και να πάνε στον πλανήτη Άρη που θα τα φτιάχνουν ρομπότ και θα τα πουλάν σε εξωγήινους. Άντε όλοι οι γήινοι γίναν συνδικαλιστές.

  • το αλλο 10% ποιος το κατεχει ?????
    παντως καπως ετσι κρατανε τα εργοστασια χαμηλες τις τιμες…..με μεγαλα περιθωρια κερδους!!! ;-)

  • Αλεξικέραυνος Αλεξικέραυνος

    Αν ο εργάτης είναι δυστυχισμένος και παίρνει 3 κι 60, αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα κατασκευής;