Η υψηλή ζήτηση του Ioniq κάνει την Hyundai να τρέχει

Σχετικά άρθρα

Οι υπεύθυνοι του Κορεάτη γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν τεθεί αντιμέτωποι με έναν ευχάριστο πονοκέφαλο πρόσφατα. Κοινώς, τρέχουν και δε φτάνουν λόγω της αυξημένης ζήτησης του ηλεκτρικού Ioniq, με τον προμηθευτή των μπαταριών τους αυτοκινήτου LG Chem να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις παραγγελίες.

Σύμφωνα με την Business Korea, η ζήτηση είναι διπλάσια από ότι είχε υπολογίσει αρχικά η Hyundai. Το Ioniq έχει γίνει το νούμερο ένα σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο στην εσωτερική αγορά της Κορέας από τον περασμένο χρόνο όπου και πέρασε στην παραγωγή, ενώ σήμερα η περίοδος αναμονής έχει φτάσει τους 5 μήνες. Και αυτό μάλιστα μετά την αύξηση της παραγωγής στην οποία προέβη η Hyundai πριν λίγο καιρό από τις 1200 μονάδες/μήνα στις 1800.

Η εταιρία σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή του μοντέλου, αλλά προς το παρόν η αδυναμία της LG Chem να καλύψει την ζήτηση των μπαταριών καθιστά κάτι τέτοιο αδύνατο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...