Η BMW παρουσίασε πριν δύο χρόνια, στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, την αγωνιστική M6 GT3, με την οποία τρέχει σε GT3 πρωταθλήματα, και σήμερα η γερμανική εταιρία ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε φάση δοκιμών εξέλιξης του Evo Pack, το οποίο θα αναβαθμίσει το αγωνιστικό.

Αυτό θα είναι έτοιμο πριν την έναρξη της σεζόν του 2018, με την εταιρία να θέτει τρεις προτεραιότητες κατά τη φάση εξέλιξης: την βελτίωση της “οδηγησιμότητας”, την αύξηση του παραθύρου βελτιστοποίησης, και την βελτίωση της αξιοπιστίας. Μερικά εκ των εξαρτημάτων της M6 GT3 θα τροποποιηθούν, ενώ άλλα θα αλλάξουν εντελώς για να επιτευχθεί ο στόχος. Οι δοκιμές έγιναν στην πίστα του Lausitzring, μαζί με την νέα M8 GTE, με την BMW να ολοκληρώνει 15.000 χλμ. δοκιμών.

Το αγωνιστικό ζυγίζει λιγότερα από 1.300 κιλά και κίνηση παίρνει από τον ίδιο twin-turbo V8 των 4.4 λίτρων που φοράει και η πολιτική, αλλά “ελαφρώς τροποποιημένο”. Αυτό το τελευταίο έχει τη σημασία του αφού ο κινητήρας μπορεί να αποδώσει έως και 580 άλογα ανάλογα με την κατηγορία. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο κιβώτιο.