Ήταν Δεκέμβριος του 2013 όταν Mercedes-Benz ξεκίνησε τη παραγωγή της B-Class Electric Drive και από τότε μόλις 3.651 αυτοκίνητα βρήκαν ιδιοκτήτη. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως το ηλεκτρικό B-Class πήγε άπατο από πλευράς πωλήσεων και έτσι όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Mercedes USA, Rob Moran, η παραγωγή του μοντέλου θα σταματήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2017.

Η εταιρία δεν προβλέπει να βγάλει τον αντικαταστάτη του μιας και εστιάζει πλέον στη σειρά EQ. Μάλλον δεν θα λείψει και σε κανέναν το B-Class Electric Drive.

2014 Mercedes-Benz B-Class Electric Drive production begins

Να θυμίσω πως το μοντέλο κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της γερμανικής πόλης Rastatt στη Γερμανία και εμφανισιακά δε διαφέρει με μια απλή B-Class, με το ηλεκτρικό μοντέλο να φέρει το λογότυπο “Electric Drive”. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ζυγίζει 1.750 κιλά και κινείται μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα 132 kW (177 ίππων) και με 338 Nm ροπής άμεσα διαθέσιμης. Αυτός επιτρέπει στο γερμανικό MPV να επιταχύνει για τα 0-100 χλμ/ώρα σε 7,9 δευτ., με τη τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα. Έχει αυτονομία 200 χλμ.