Η premium μάρκα σαμπάνιας Carbon έγινε ο επίσημος προμηθευτής για το πρωτάθλημα της F1, καθιστώντας την συγκεκριμένη εμπορική συμφωνία μια από τις πρώτες υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Liberty Media.

Τα μπουκάλια είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, και κάθε ένα από αυτό που ανοίγουν οι οδηγοί στο podium κοστίζει 3.000 δολάρια. Η Liberty κατέστησε σαφές από την αρχή ότι σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των επίσημων συνεργατών και προμηθευτών της F1, όταν ο Bernie Ecclestone προτιμούσε να προωθήσει την αποκλειστικότητα και να επικεντρωθεί σε μικρότερο αριθμό.

Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι η FOM σκοπεύει να τοποθετήσει κάμερες πάνω στα μπουκάλια, ώστε να μας δείχνουν την δράση από πιο κοντά, βελτιώνοντας την τηλεοπτική κάλυψη. Τα μπουκάλια της Carbon δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στο GP του Μονακό, με τις τρεις πρώτες θέσεις να αντιπροσωπεύονται από χρυσές, ασημένιες και χάλκινες ετικέτες, και έκτοτε βρισκόταν σε κάθε βάθρο. Ωστόσο, μόλις χθες ανακοινώθηκε η πολυετής συμφωνία για την ονομασία της μάρκας ως επίσημη σαμπάνια της F1.

Η Champagne Carbon δημιουργήθηκε πριν 5 χρόνια, αλλά συνδέεται με οινοπαραγωγική εταιρία, με λειτουργία από τον 19ο αιώνα.