Δεν αργεί η παρουσίαση του νέου ιαπωνικού hot supermini, και μέχρι να μας έρθει το επίσημο δελτίο τύπου, αρκούμαστε με τις φωτογραφίες που μας δίνει η Suzuki. Έτσι, μετά την πρώτη που μας έδωσε η εταιρία την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα βλέπουμε νέες.

Από αυτές βλέπουμε τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, τον κοντό λεβιέ ταχυτήτων, τα σπορ ημι-bucket εμπρός καθίσματα, ενώ θα δεις και το σπορ πίνακας οργάνων, ο οποίος κοκκινίζει στον κόφτη, και το γκρι ταχύμετρο.

Το νέο Swift Sport θα είναι διαθέσιμο σε έξι χρώματα, και αναπόφευκτα θα μπει στην turbo εποχή, με τον ατμοσφαιρικό 1.600αρη κινητήρα της προηγούμενης γενιάς να αντικαθίσταται με τον 1.400αρη turbo Boosterjet, προερχόμενος από το Vitara S.

Ο κινητήρας αυτός αποδίδει 140 άλογα με 220 Nm ροπής, αλλά στο Swift Sport λέγεται ότι θα παράγει περισσότερα άλογα, κοντά στα 150 με 160, χωρίς να είναι ακόμα τίποτα σίγουρο. Το πιο σημαντικό είναι, ότι σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το βάρος της γρήγορης έκδοσης του νέου Swift δεν αναμένεται να ξεπερνάει τα 900 κιλά, όντας κοντά στα 870, σχεδόν 175 κιλά λιγότερα από το σημερινό Swift Sport.

H Suzuki έχει δηλώσει πως ο κινητήρας δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και θα διαθέτει αναβαθμίσεις στα φρένα, στις αναρτήσεις και στο σύστημα διεύθυνσης για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Περισσότερα στις 12 Σεπτεμβρίου, όταν γίνουν και τα επίσημα αποκαλυπτήρια του.