Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπου είδε τα έσοδα της να φτάνουν τα 2,8 δισ. δολάρια, από 1,3 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τους αναλυτές που έκαναν λόγο για 2,52 δισ, με τις ζημιές ωστόσο να αυξάνονται κατά 14,7%.

Συγκεκριμένα, αυτές ανήλθαν στα 336,4 εκατ. δολάρια, ήτοι 2,04 δολάρια ανά μετοχή (οι αναλυτές προέβλεπαν 1,88 ανά μετοχή), έναντι 293,2 εκατ. δολάρια ή 2,09 ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Εξαιρουμένων των στοιχείων μιας χρήσεως, οι ζημιές της Tesla ανήλθαν στα 1,33 δολ. ανά μετοχή, έναντι 1,61 δολ. ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι ζημιές οφείλονται στις επενδύσεις που έκανε η Tesla προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή του Model 3.

Ωστόσο η μετοχή της Tesla παρουσίασε αύξηση κατά 8% μιας και οι πωλήσεις ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες. Παράλληλα η Tesla έκανε γνωστό πως από την περασμένη Παρασκευή που παρουσιάστηκε επίσημα το Model 3, δέχεται καθημερινά κατά μέσο όρο περισσότερες από 1.800 κρατήσεις για το Model 3, και μέχρι σήμερα έχουν παραγγελθεί περισσότερα από 455.000 Model 3. Η Tesla θα αρχίσει να παραδίδει το Model 3 σε μη εργαζόμενους της κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, με τους καταναλωτές να ακυρώνουν 63.000 προ-κρατήσεις του Model 3, οι οποίες είχαν φτάσει τις 518.000.

Ο Elon Musk τόνισε πως οι επενδυτές δεν πρέπει να έχουν απολύτως καμία ανησυχία σχετικά με την οικονομική πορεία της Tesla, η οποία θα πιάσει τον στόχο παραγωγής 10.000 αυτοκινήτων της εβδομαδιαίως έως τα τέλη του 2018. Η Telsa από το 2018 και μετά, όταν θα κατασκευάζει περισσότερα από 5.000 Model 3 ανά εβδομάδα θα έχει περιθώριο κέρδους από το Model 3 ύψους 25%! Τέλος ο Musk έκανε γνωστό πως η Tesla έχει δημιουργήσει μια πειραματική μπαταρία που μπορεί να φορτίσει μέσα σε μόλις 15 λεπτά, αλλά για την ώρα δεν μπορεί να την περάσει στη παραγωγή λόγω υψηλού κόστους.

 • Mika

  Αυτο ειναι προφανως το μοντελο που θα τη βγαλει απο τη μαυρη τρυπα….

  • Anestis Genk

   Εγώ πάλι νομίζω πως η Τέσλα θα διδάσκεται ως παράδειγμα του πως η ιδεολογία τυφλώνει

  • ti εννοεις ?

  • Anestis Genk

   Παρόλο που το μαγαζί μπαίνει μέσα εδώ και χρόνια. Μπαίνει μέσα ενώ τόσα κράτη το σπρώχνουν τρελά (παρόλο που οι αγοραστές του είναι μάλλον “αντικρατιστές” και υπέρ του αγοραίου δαρβινισμού).

   Ο φιδέμπορας Musk είναι κάτι σαν Steve Jobs χωρίς κέρδη όμως! Εκπροσωπεί τους κερδισμένους (ή τους wannabe κερδισμένους) της παγκοσμιοποίησης, δλδ Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη και άλλους αεριτζήδες, που νομίζουν είναι η πνευματική πρωτοπορεία της ανθρωπότητας (ελιτιστές) και έτσι σπρώχνουν στα media και στο χρηματιστήριο τέτοιους καραγκιόζηδες με δήθεν πρωτοπόρες startups. Όταν θα γίνει μπαμ στον Dow Jones τότε θα φανεί πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς.
   Και τότε σαν φανατικοί ιδεολόγοι θα λένε πως φταίει ο κόσμος που είναι “βλάχοι” και δεν νοιάζονται για την πρόοδο…την συγκεκριμένη πρόοδο που τους εξυπηρετεί βεβαίως, αλλά αυτοί την θεωρούν ως την μόνη πρόοδο.

  • SEB

   Επιτέλους και κάποιος που συμφωνούμε !!
   Η Τέσλα πουλάει μόνο στην Αμερική, κάτι λίγα.
   Αν οι Ευρωπαίοι – Ιάπωνες δουν ότι τα ηλεκτρικά πλέον έχουν κέρδος, αντιο Τέσλα.

  • George Droulas

   Εδώ θα είμαστε σε 5, 10 και 20 χρόνια και θα κριθούμε.

   Ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας είναι τρομακτικός και με τέτοιο ρυθμό τα κέρδη μπαίνουν όχι απλά σε δεύτερη αλλά σε τελευταία μοίρα.

   Η tesla το 2012 είχε έσοδα 0,4 δις.
   Το 2016 έκλεισε, μέσα σε μόλις 4 χρόνια, έκλεισε με έσοδα 17 φορές επάνω (7 δις).
   Το 2020 αν καταφέρει τους στόχους της θα ξεπεράσει τα 50 δις, δηλαδή 7 φορές ακόμα ψηλότερα και θα έχει φτάσει ή και ξεπεράσει μεγάλες εταιρείες του χώρου.