Διεθνής διάκριση για την Aristotle University Racing Team Electric

Σχετικά άρθρα

Η νεοσύστατη φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Aristotle University Racing Team Electric (ARISTURTLE) σχεδίασε και κατασκεύασε το δεύτερο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιό της και συμμετείχε με επιτυχία στο Διεθνή Διαγωνισμό FSAE Formula Sae Italy, στο Varano της Ιταλίας, στην κατηγορία Class 1. Ο διαγωνισμός αυτός αφορά το σχεδιασμό, τη μελέτη, την κοστολόγηση, την προώθηση και φυσικά, την κατασκευή του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Η ομάδα ARISTURTLE ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και είναι η δεύτερη φορά που συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό με ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο κατόρθωσε να κατασκευάσει σε διάστημα ολίγων μηνών. Η αρτιότητα της ομάδας, το ομαδικό πνεύμα στην εργασία και γενικά, η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα με το δεύτερό της αυτοκίνητο, εντυπωσίασε τους κριτές και κέρδισε τις εντυπώσεις και των υπόλοιπων ομάδων.

Η ομάδα κατάφερε να διεκδικήσει την 8η συνολικά θέση στη γενική κατάταξη των ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων. Πιο συγκεκριμένα, κατέλαβε την 3η θέση στο αγώνισμα του Business Presentation, την 6η θέση στο αγώνισμα του Design, την 12η στο αγώνισμα της Κοστολόγησης γνωστό ως Cost Event, την 6η στο αγώνισμα του Autocross, την 7η θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης καθώς και την 8η στο αγώνισμα του Skidpad.

Η αγωνιστική της σεζόν ξεκίνησε με επιτυχία αλλά δε σταματάει εδώ καθώς, θα συμμετέχει στον διαγωνισμό της Γερμανίας (Formula Student Germany e.V.) και της Ουγγαρίας (Formula Student Hungary).

Το όραμα της ομάδας ARISTURTLE είναι η έμπρακτη εφαρμογή των πανεπιστημιακών γνώσεων των φοιτητών, η ανάπτυξη κοινωνικών και συλλογικών δεξιοτήτων των μελών της, η αναβάθμιση των σύγχρονων
τεχνολογιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης καθώς και η ενίσχυση της ερευνητικής αριστείας του ΑΠΘ. Απώτερος στόχος της φυσικά, είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική κοινωνία καθώς και η ενημέρωση των ανθρώπων για τα οφέλη της. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι μέσα σε δύο χρόνια κατόρθωσε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει δύο πλήρως λειτουργικά ηλεκτρικά μονοθέσια αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέληση των φοιτητών για σκληρή εργασία και εξέλιξη.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Λέκτορας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Μηνάς Αλεξιάδης. Στη φοιτητική ομάδα ARISTURTLE συμμετέχουν φοιτητές από τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών και Οικονομικού του ΑΠΘ.

Είναι οι ακόλουθοι: Γιώργος Δαρίκας, Μάνος Τζελέπης, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιάννης Τζιώρτζης, Κωνσταντίνος Θεοφάνης, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Μάρκος Κοσέογλου, Φάνης Γανιτίδης, Παρασκευή Κόχρονα, Αλεξάνδρα Τριανταφυλλίδου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Έλλη Λουκαρίδου, Γιώργος Παπάζογλου, Γρηγόρης Λούπος, Λάμπρος Ζυγλάκης, Γιάννης Χαραλαμπίδης, Χρήστος Βογιατζής, Κωνσταντίνος Πούχιας, Φοίβος Φρύδας, Ορέστης Γιάνγκας-Μπελτράτης, Μελίνα Κούκου, Φαίδωνας Τσάμης, Χρήστος Καραμπατζάκης, Άνθιμος Τσιλιγιάννης, Κλέα Ποντίκη, Βασίλης Αμπατζής, Χρήστος Νασούλης, Αντώνης Καραμεσίνης, Αποστόλης Παπαδούδης και Αλέξανδρος Πετεινάρης. Αρχηγός της ομάδας την αγωνιστική αυτή σεζόν 2016-2017 ήταν ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος. Σημαντική στήριξη σε όλη αυτή τη προσπάθεια προσέφεραν οι τρεις μεταπτυχιακοί φοιτητές του Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ευάγγελος Τσιούμας, Νικόλαος Ζαμπούρ και Νεκτάριος Καρακάσης. Τέλος, κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν οι τρεις οδηγοί του αγωνιστικού αυτοκινήτου Στράτος Κυρλαγκίτσης, Παύλος Βοτζάκης και Βασίλης Ψηφίδης.

Για τη νέα χρονιά 2017-2018, η ομάδα επανδρώθηκε με νέα μέλη, τα οποία με την στήριξη των παλιών μελών, ξεκινάνε την σχεδίαση και κατασκευή του νέου ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου, με πολλές προσδοκίες για νέες επιτυχίες και διακρίσεις, ώστε να εκπροσωπήσουν με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο το ΑΠΘ σε Διεθνείς Διαγωνισμούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι τιμές του ανανεωμένου Hyundai Bayon

Διαθέσιμο είναι πλέον στην Ελλάδα το ανανεωμένο Hyundai Bayon, με το μικρό crossover να ξεκινά από τις 19.340 ευρώ. Το μοντέλο εξοπλίζεται με τον...

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από 1η Μαΐου

Από την Τετάρτη 1 Μαΐου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με...