Παρότι ο αγώνας στο Βέλγιο ήταν άλλη μια απογοήτευση για την McLaren, ο Fernando Alonso δηλώνει γεμάτος αυτοπεποίθηση ότι η “χρηματιστηριακή” του αξία είναι πιο ψηλά από ποτέ, καθώς ο χρόνος της απόφασης για το μέλλον του στενεύει.

Συν τοις άλλοις, στα paddocks της πίστας του Spa, κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι η Williams έχει προσεγγίσει τον 36-χρονο Ισπανό, με τον ίδιο να απαντά όταν ρωτήθηκε γι’αυτό:

Θα πρέπει να σκεφτώ και θα λάβω αποφάσεις τον επόμενο μήνα. Σίγουρα έχω κάποιες προσφορές. Είχα προσφορές τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο. [Στο] 60% εξ αυτών είπα ήδη όχι, και το 40% είναι ακόμα στο τραπέζι. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα την απόφασή μου, θα περιμένω και θα κάνω την καλύτερη απόφαση για μένα, και αυτή που θα με κάνει πιο ευτυχισμένο τον επόμενο χρόνο.

Για να απαντήσει στην ίδια ερώτηση και ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Paddy Lowe, λέγοντας:

Είναι αυτή η στιγμή της χρονιάς, όπου γράφονται τέτοιου είδους ιστορίες. Δεν έχουμε ανακοινώσει ποιος θα οδηγεί για εμάς το επόμενο έτος. Είναι κάτι που εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σε αυτό. Δεν πρόκειται να το σχολιάσω, είτε να το κρίνω είτε να το αποκλείσω.

Ο Fernando Alonso όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της McLaren, αλλά φαίνεται ότι έχει κάνει σαφέστατη την πρόθεση του, ότι θα φύγει από την βρετανική ομάδα στο τέλος της σεζόν, αν αυτή συνεχίσει να συνεργάζεται με την Honda. Κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση της McLaren είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον του οδηγού της, καθώς η εμπιστοσύνη του Alonso προς την Honda φαίνεται ότι έχει σταματήσει να υπάρχει, μετά από τρία χρόνια απογοήτευσης.

Η McLaren, για την οποία μόνο η Renault φαίνεται ως βιώσιμη επιλογή για νέα powerunits, θα λάβει την απόφαση της για τον προμηθευτή κινητήρων τον επόμενο μήνα. Ο Alonso ερωτηθείς συγκεκριμένα μετά το GP του Βελγίου εάν θα έφευγε από την McLaren, εάν αυτή ανανεώσει με την Honda, απάντησε:

Θα δούμε τι θα συμβεί στα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα. Η McLaren είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και θα χαρώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί της, αλλά πρέπει να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες δύο εβδομάδες.