Κανονικό ξεμπρόστιασμα της Honda στον Fernando Alonso, καθώς η ιαπωνική εταιρία σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι δεν βρήκε το παραμικρό πρόβλημα στον κινητήρα του μονοθεσίου του Ισπανού, μετά την εγκατάλειψη του.

Ο Alonso είχε ένα ακόμα απογοητευτικό αγώνα στην απαιτητική για τους κινητήρες πίστα του Spa-Francorchamps, και ακούστηκε από το team radio να φωνάζει ότι αυτή η κατάσταση είναι ντροπιαστική.

Λίγο αργότερα, και ενώ είχε πέσει στην πίσω θέσεις, ο Ισπανός ρώτησε την ομάδα του αν υπήρχε καμία περίπτωση να ρίξει βροχή στο δάσος των Αρδενών. Όταν πήρε αρνητική απάντηση, μπήκε στα pits της McLaren και εγκατέλειψε, δηλώνοντας ότι υπήρχε πρόβλημα με τον κινητήρα του.

Μετά από εξέταση του κινητήρα από την Honda, οι μηχανικοί της εταιρίας διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα με το powerunit, φουντώνοντας έτσι τις εικασίες για επί τούτου εγκατάλειψη του Alonso, και παράλληλα τεντώνοντας και άλλο τις σχέσεις μεταξύ τους.

Ο επικεφαλής της Honda Yusuke Hasegawa δήλωσε:

Είπε στην ενδοεπικοινωνία ότι πίστευε ότι υπάρχει πρόβλημα με το μονοθέσιο, και παρότι δεν φαινόταν κάτι στην τηλεμετρία, αποφασίσαμε να το σταματήσουμε για προληπτικούς λόγους.

Από την άλλη, ο Alonso επιμένει ότι υπήρχε πρόβλημα, τονίζοντας:

Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να αγωνιστείς έτσι, καθώς δεν μπορείς να έχεις καλές μάχες τροχό με τροχό. Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα, και δεν είχαμε ανταγωνιστικό ρυθμό στην πίστα. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ αργό στις ευθείες, και ήταν αδύνατο να υπάρξουν μάχες εκεί έξω, έτσι οι βαθμοί ήταν επίσης αδύνατοι σήμερα. Τελικά, έπρεπε να σταματήσουμε λόγω προβλήματος με τον κινητήρα.