Την Alcraft Motor Company την είχαμε πρωτογνωρίσει πίσω το 2013, όταν και παρουσίασε τη βελτιωμένη πρότασή της για το Range Rover. Τώρα, η βρετανική start-up εταιρία θέλει να γίνει μια αυτόνομη μάρκα παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων, σαν την Tesla. Το πρώτο της μοντέλο ακούει στο όνομα Alcraft GT.

Ιδρυτής της εταιρίας είναι ο επιχειρηματίας David Alcraft και σε αυτή εργάζονται αρκετά πρώην στελέχη των Toyota, Morgan,Daewoo και Michelin. Το Alcraft GT αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Delta Motorsport, η οποία είναι εκείνη που παρέχει τους τρεις ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες σχήματος T. Συνδυαστικά παράγουν 600 άλογα με 1.140 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς, χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Το Alcraft GT είναι ένα 2+2 shooting brake μοντέλο, έχει χώρο αποσκευών 500 λίτρων και αυτονομία 480 χιλιομέτρων. Η εταιρία θέλει να το περάσει στη παραγωγή και έτσι ζητά μέσω crowdfunding καμπάνιας το χρηματικό κεφάλαιο που απαιτείται (£600.000 – €655.000) προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή εντός του 2019. Όσοι δώσουν χρήματα (από 10 έως 25.000 λίρες) θα κερδίσουν VIP προσκλήσεις για το Silverstone, όπως επίσης και την ευκαιρία να οδηγήσουν τα μουλάρια ανάπτυξης του GT. Επίσης αναλόγως το ποσό που θα δώσουν, θα πάρουν δώρο ηλεκτρικά ποδήλατα της Cyclotricity και ρολόγια χειρός της Matthew Humphries Design.