Το κεφάλαιο Luca di Montezemolo έχει κλείσει εδώ και τρία χρόνια στο βιβλίο της Ferrari, έχοντας αφήσει μια τεράστια κληρονομιά και επιτυχία στην Scuderia Ferrari, όντας για 23 χρόνια στο τιμόνι της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Παρόλα αυτά, η ιταλική εταιρία δεν τον προσκάλεσε στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 70 χρόνια της εταιρίας, που γίνονται αυτό το τριήμερο στην πίστα της Monza.

Συμπτωματικά, ο di Montezemolo γιόρτασε χθες τα 70ά του γενέθλια, και για την απουσία του από τις εκδηλώσεις της Ferrari, δήλωσε στην La Gazetta dello Sport:

Δεν ήμουν προσκεκλημένος στη Monza. Αλλά αυτό δεν με πειράζει ιδιαιτέρως. Το κυριότερο είναι ότι η Ferrari κερδίζει και πάλι.

Από την στιγμή που έφυγε από την θρυλική ιταλική εταιρία, ο Ιταλός έγινε για δυόμιση χρόνια μη εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alitalia, του εθνικού αερομεταφορέα της γείτονος, ενώ ηγείται της προσπάθειας της γειτονικής μας χώρας, για την οργάνωση Ολυμπιακών αγώνων στη Ρώμη το 2024, μαζί με τον υπεύθυνο της Ιταλικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI), Giovanni Malago.