Η Citroen Racing έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του C3 προδιαγραφών R5, το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο WRC, αλλά και σε άλλα τοπικά πρωταθλήματα από το 2018. Με το C3 R5 η γαλλική ομάδα θα αντικαταστήσει το όχι και τόσο επιτυχημένο DS3 R5, και σήμερα έκανε γνωστό ότι ξεκινάει τις δοκιμές εξέλιξης του νέου της αγωνιστικό. Σύμφωνα με την εταιρία, αυτό πρόκειται για ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, το οποίο έχει εξελιχθεί και σχεδιαστεί στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης για περίπου έναν χρόνο, καθώς στόχος της Citroen Racing είναι να αποτελέσει το κορυφαίο αγωνιστικό της κατηγορίας.

Οι προδιαγραφές των R5 αυτοκινήτων είναι γνωστές, καθώς κινούνται από 4-κύλινδρο turbo κινητήρα 1.600 κ.εκ., με την απόδοση του να ξεπερνάει τα 280 άλογα. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός σειριακού κιβωτίου, το οποίο από το 2018 θα είναι ημιαυτόματο. Το σύστημα μετάδοσης είναι της Sadev, με τους κανονισμούς να απαγορεύουν τη χρήση ενεργού διαφορικού, ενώ οι αναρτήσεις είναι της Reiger.

Δοκιμαστές θα είναι οι Stephane Lefebvre και Craig Breen, ενώ στη συνέχεια θα το εξελίξει και ο Yan Bonato. Η έγκριση τύπου για το C3 R5 είναι προγραμματισμένη για το 2018, χωρίς να είναι γνωστό αν θα προλάβει να αγωνιστεί από την αρχή της χρονιάς. Το C3 R5 προστίθεται στα Fabia R5, Fiesta R5, 208 R5 και άλλα, ενώ μελλοντικά θα προστεθεί το Polo R5, ενώ και η Toyota έχει ανακοινώσει πως θα μπει στην κατηγορία με ένα Yaris αντίστοιχων προδιαγραφών.