Η κορεάτικη εταιρία κατέθεσε μια νέα πατέντα που δείχνει την χρήση CFRP (carbon fiber reinforced plastic) σε μέρη της δομής της μετόπης του αυτοκινήτου, μειώνοντας έτσι το βάρος του. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μοντέλα του N division με σκοπό να αποκτήσουν πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Η Hyundai περιγράφει τη πατέντα χρησιμοποιώντας CFRP για να σχηματίσει το σταυροειδές σχήμα για τη μετόπη, δηλαδή το τμήμα του αμαξώματος που χωρίζει την καμπίνα των επιβατών από τον χώρο του κινητήρα, ενώ από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένες και οι κολόνες του αμαξώματος, αντί για χάλυβα ή αλουμίνιο.

Η εταιρεία θα πλέξει μαζί τα δύο τμήματα CFRP, τα οποία ενσωματώνονται έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη δομική ακαμψία. Για να καταστούν τα CFRP μέρη ακόμα πιο δυνατά, η Hyundai μπορεί να τα σχηματίσει έτσι ώστε να έχουν πολυγωνική πλέξη, παρά ένα απλούστερο ορθογώνιο σχήμα.

Επιπρόσθετα, εκτός από την κατασκευή αυτών των δομών σώματος από το CFRP, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Hyundai περιγράφει την κατασκευή του συνόλου της μετόπης από το ελαφρύ υλικό, με τα διάφορα, μεμονωμένα κομμάτια να πλέκονται μαζί για βελτιωμένη ακαμψία.

 • SAMURAI-66

  Ανεβαζει το πηχη στην ασφαλεια κατεβαζει το βαρος ο κορεατικος κολοσσος με την ευρεσιτεχνια του!
  Τελευταια εχουν την τιμητικη τους και καθε μερα δειχνουν την βελτιωση τους σε διαφορετικους τομεις…το μελλον ειναι μαζι τους!!

 • Smartass

  H Hyundai των Elantra J1, Excel και Pony Pickup (για Ελλάδα) τεχνολογικά είναι αλλού. Είναι σε άλλη διάσταση.
  YΓ. Στο ελλαδιστάν δεν είναι εύκολη υπόθεση η αγορά αυτοκινήτου ειδικά τώρα με τα οικονομικά χάλια. Αναφέρομε στο πόσο σοβαρή και υπεύθυνη είναι η αντιπροσωπία
  του αυτοκινήτου που θα επιλέξει κάποιος. Γιατί αν δεν υπάρχει παρακαταθήκη ανταλλακτικών και το μοντέλο είναι καινούργιο τι κάνεις;
  Περιμένεις να εκτελωνίσουν το ανταλλακτικό-α;

  • αρα οταν θα αγορασεις το επομενο αυτοκινητο σου..δεν θα ειναι…ουτε γερμανικο ..ουτε ιαπωνικο…ουτε γαλλικο..ουτε ιταλικο..αλλα κορεατικο !!!!

  • jim_1

   Είναι άκρως ανταγωνιστικά πλέον, το προϊόν τους αξίζει πραγματικά μια δοκιμή θα σε πείσει…

  • δεν είπα ότι δεν είναι….άποψη μου….πλέον σημερα δεν υπάρχει κακό αυτοκίνητο!! όλα είναι πολύ καλά αρκεί να ξέρειε για ποιον λόγο το πήρες !!!

  • jim_1

   Συμφωνώ πρέπει να ξέρεις τι θέλεις πρώτα, εγώ τους εμπιστεύτηκα φέτος και προς το παρόν μόνο θετικά έχω να πω πάντα για χρήματα του προϊόντος σε σχέση με τον ανταγωνισμό…Απλά οι κορεάτες δεν χρεώνουν τόσο το σηματάκι σε σχέση με άλλες εταιρείες αυτήν την στιγμή…

  • Αυτο θέλω να πω !!! Καλορίζικο και πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα !!!