“Γλυκάθηκε” ο 43-χρονος Γάλλος μετά τις επιτυχημένες δοκιμές εξέλιξης που έκανε για λογαριασμό της Citroen στις αρχές Αυγούστου, και σε συνέντευξη του υπαινίχθηκε ότι θα τρέξει σε ένα ή δύο αγώνες το 2018, με το C3 WRC.

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb δοκίμασε για πρώτη φορά το φετινό αγωνιστικό της Citroen σε ασφάλτινες συνθήκες, και λίγο πριν τον αγώνα της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών επικρατούσαν βροχερές συνθήκες, με τον 43-χρονο Γάλλο να γνωρίζει το C3 WRC 2017, το οποίο είναι ταχύτερο και πιο ισχυρό σε σχέση με αυτά που οδήγησε τόσα χρόνια στο WRC, και κέρδισε 78 φορές.

H Γαλλική ομάδα προσκάλεσε ξανά τον Loeb, ο οποίος δοκίμασε στις αρχές της εβδομάδας το αυτοκίνητο σε χωμάτινες συνθήκες, λίγες ημέρες πριν τον αγώνα της Ισπανίας που θα διεξαχθεί στις 5 με 8 Οκτωβρίου.

Ο Loeb είπε ότι όλα θα κριθούν από το πρόγραμμα του Rallycross, που ακολουθεί πλήρως με την Peugeot, τονίζοντας:

Περιμένω να μάθω αν η Peugeot συνεχίσει στο World RX. Αν το κάνουν, θα είναι το κύριο πρωτάθλημα μου για το επόμενο έτος. Έπειτα, εάν υπάρχει κάποια ευκαιρία να οδηγήσω το αγωνιστικό [C3] σε έναν ή δύο αγώνες [WRC], τα πάντα είναι δυνατά, αλλά δεν έχει αποφασιστεί τίποτα αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας για τις νέες δοκιμές με το C3 WRC στο χώμα, είπε:

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχω οδηγήσει ένα αγωνιστικό στο χώμα, έτσι ήμουν ευτυχής να πάρω την ευκαιρία να δοκιμάσω αυτό το νέο είδος αγωνιστικών. Είναι, επίσης, δυνατό να φέρω την εμπειρία μου στην Citroen, για να τους βοηθήσω αν μπορώ να βελτιώσω λίγο το αυτοκίνητο, και από την πλευρά μου να το διασκεδάσω. Δεν ήξερα πραγματικά τι να περιμένω και τελικά δεν το βρήκα πολύ δύσκολο να το οδηγήσω. Το συναίσθημα είναι αρκετά καλό, είναι ίσως λίγο δύσκολο στις γρήγορες στροφές όταν χάσεις την πρόσφυση, όπως περίπου στην άσφαλτο, αλλά κατά τα λοιπά φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματικό. Ήμουν ευτυχής που είχα καλή αίσθηση στο αυτοκίνητο και στην ειδική.