Η Williams πήρε £10 εκατ. από την Mercedes για να της δώσει τον Bottas

Σχετικά άρθρα

H ομάδα της Williams στη Formula 1 ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2017 όπου και είχε κέρδη 10,4 εκατομμυρίων λιρών (4,1 εκατ. λίρες την ίδια περίοδο του 2016).

Παρότι η Williams τερμάτισε στην 5η θέση του περσινού πρωταθλήματος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει λιγότερα χρήματα από την FOM, ενισχύθηκε από την χρηματοδότηση του δισεκατομμυριούχου πατέρα του Lance Stroll, αλλά και από άλλους χορηγούς. Το σημαντικό ποσό ωστόσο προήλθε από την πώληση του Bottas, μιας και η Mercedes της έδωσε 10 εκατομμύρια, προκειμένου πάρει τον Valtteri Bottas, μετά την αποχώρηση του Nico Rosberg.

Η εταιρία προσδοκά να διατηρήσει τα κέρδη της, υπογραμμίζοντας ωστόσο τις αυξανόμενες οικονομικές προκλήσεις στην F1, προκειμένου μια ομάδα να παραμείνει ανταγωνιστική, ενώ ανέφερε και το γεγονός πως πρέπει οι ομάδες να ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με τον έλεγχο του κόστους.

Τα συνολικά έσοδα της Williams για το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθαν στα 65,5 εκατ. λίρες, έναντι 51,3 εκατ. την ίδια περίοδο του 2016.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...