Η Hyundai παρουσιάζει μια νέα τεχνολογία που ελπίζει πως θα αποτρέψει και άλλους θανάτους παιδιών από θερμοπληξία, μιας και τέτοια περιστατικά συμβαίνουν κυρίως στις ΗΠΑ, 38 μόνο φέτος, με γονείς να ξεχνούν τα παιδιά τους στο πίσω κάθισμα, όταν σταματούν σε κάποιο parking, σε κάποιο super market κτλ.

Την ονομάζει Rear Occupant Alert και το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς τα πίσω καθίσματα για να εντοπίσει την οποιαδήποτε κίνηση, χάρη σε έναν αισθητήρα υπερήχων. Αν ο αισθητήρας εντοπίσει μια κίνηση, τότε εμφανίζει μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων, ώστε να υπενθυμίσει τον οδηγό να ελέγξει τα πίσω καθίσματα προτού βγει από το αυτοκίνητο.

Αν η ειδοποίηση αυτή δεν κάνει τον οδηγό να ελέγξει τα πίσω καθίσματα, τότε το σύστημα ενεργοποιεί την κόρνα του αυτοκινήτου, αναβοσβήνει τα φώτα, ενώ στείλει και μια ειδοποίηση στο κινητό του οδηγού, μέσω της εφαρμογής Blue Link της Hyundai.

Η τεχνολογία αυτή θα βρίσκεται στον εξοπλισμό των MY2019 μοντέλων της Hyundai

 • Giannisk

  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κόσμος που αφήνει, μόνα, τα παιδιά του στο αυτοκίνητο.

 • Mika

  Aπλο, κι ομως λειτουργικο…

 • πραγματικα ποσο ανευθυνος και σταρχιδιστης πρεπει να εισαι για να ξεχασεις το ιδιο σου παιδι μεσα στο αυτοκινητο!!!!!

 • Makis

  Μπράβο στη Hyundai, είναι δυστυχώς ένα υπαρκτό πρόβλημα, όσο και αν ακούγεται απίστευτο, με ολέθρια απότελέσματα…

 • BMW335

  Πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ Η ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ (μην το κόψεις σε παρακαλώ) μπορείς να είσαι για να ξεχάσεις παιδιά ή κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο??