Η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε πως άνοιξαν οι παραγγελίες του 500X MY2018, με τις αλλαγές που διαθέτει το αυτοκίνητο να εντοπίζονται στα νέα χρώματα, καφέ (Donatello bronze) και πράσινο (Alpi matte green), τα οποία είναι διαθέσιμα και για τις δύο εκδόσεις του SUV της Fiat, Urban και Cross.

Αυτά μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμα μόνο στο 500X S-Design, και μπορούν να συμπληρωθούν από μια σειρά επιλογών εξατομίκευσης, που έχουν επεκταθεί με νέα πακέτα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή του 500X MY2018 συναντάται στο εσωτερικό, όπου πλέον το αυτοκίνητο διαθέτει τη τελευταία έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect, το οποίο έρχεται με την επίσης νέα οθόνη αφής 7 ιντσών. Αυτό είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay, ενώ φυσικά προσφέρει συνδεσιμότητα με Bluetooth, audio streaming, και διαθέτει θύρες AUX και USB. Τέλος, υπάρχει κάμερα οπισθοπορείας, με τους τρισδιάστατους χάρτες του συστήματος πλοήγησης να είναι της TomTom.

Το 500X MY2018 διαθέτει ανανεωμένο εξοπλισμό, με όλους τους κινητήρες να είναι προδιαγραφών Euro 6. Ο 1.6 βενζινοκινητήρας των 110 ίππων εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο μεταδίδοντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Ο 1.4 Multiair βενζινοκινητήρας των 140 ίππων στέλνει τη κίνηση στον μπροστά άξονα και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ η ισχυρότερη έκδοση των 170 ίππων προσφέρεται με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων.