Allison: Χαρά μου να δουλεύω δίπλα στον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Με μια σημαντική αλλαγή ξεκίνησε η Mercedes τη φετινή σεζόν. Δεν αναφέρομαι στην αντικατάσταση του Nico Rosberg από τον Valtteri Bottas, αλλά στην έλευση του James Allison, ο οποίος πήρε τη θέση του Paddy Lowe, αφού ο Βρετανός έγινε Τεχνικός Διευθυντής της Williams. Ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari είναι ένας εκ των κορυφαίων του αθλήματος, αφήνοντας την ιταλική ομάδα για τη γερμανική, και λόγω του θανάτου της γυναίκας του, διότι η βάση του έπρεπε να μεταφερθεί ξανά στη Βρετανία.

Ο 49χρονος δείχνει να έχει εγκλιματιστεί πλήρως στο Brackley, επισημαίνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή του. Ένας από τους λόγους που τον οδήγησε στη συγκεκριμένη επιλογή είναι ο Lewis Hamilton. Όπως εξηγεί ο Βρετανός, είναι χαρούμενος που εργάζεται δίπλα στον 32χρονο, κάτι που δεν είχε φανταστεί προηγουμένως.

Ήρθα με μεγάλη χαρά στη Mercedes για πάρα πολλούς λόγους, αλλά ένας από αυτούς ήταν ότι έτσι θα είχα την πρώτη μου ευκαιρία να δουλέψω μαζί με τον Lewis. Νομίζω ότι σχεδόν ποτέ δεν είχαμε μιλήσει όλα αυτά τα χρόνια και η εμπειρία να δουλεύεις δίπλα του είναι πολύ διαφορετική από αυτή που είχα φανταστεί.

Βρήκα έναν άριστο οδηγό αγώνων, όπως όλοι μπορούμε να δούμε από τα στατιστικά του και από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει. Αλλά, είναι ιδιαίτερα καλό το γεγονός ότι βρήκα έναν τύπο που με έναν τρόπο σε κάνει να χαίρεσαι που δουλεύεις μαζί του. Και αυτό ήταν κάτι καλό και απολαυστικό σχετικά με τον ερχομό μου στη Mercedes.

Ο Allison έχει δουλέψει με τους Alonso, Hamilton και Vettel, και του ζητήθηκε να συγκρίνει τους τρεις Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Ο ίδιος δεν έδωσε σαφή απάντηση, αφού δεν γνωρίζει ποιος από τους τρεις είναι ο καλύτερος οδηγός.

Μου έχουν κάνει πολλές φορές αυτή την ερώτηση και είναι μια αποτυχημένη ερώτηση, επειδή, κατ’ αρχάς, είναι αδύνατο να απαντήσω, διότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ξέρουμε σίγουρα, και αυτός είναι να τους δώσουμε τον ίδιο εξοπλισμό στην ίδια μέρα και να έχουμε ένα πρωτάθλημα για να το μάθουμε ακριβώς. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως και οι τρεις έχουν πετύχει τις νίκες και τα επιτεύγματα όχι από τύχη, αλλά επειδή είναι εξαιρετικά ικανοί οδηγοί αγώνων.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα