Η Nvidia παρουσίασε το Drive PX Pegasus, τον νέο της υπερυπολογιστή που δίνει την δυνατότητα σε ένα αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί εντελώς αυτόνομα (Επίπεδο 5). Το Drive PX Pegasus, αποτελεί την εξέλιξη του Drive PX2 και μπορεί να επεξεργάζεται 320 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, σε σύγκριση με τα 30 τρισεκατομμύρια λειτουργίες του Drive PX2. Για να καταλάβεις το μέγεθος της επεξεργαστικής ισχύς του συστήματος, ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, είπε πως είναι σαν να τρέχουν 400 επεξεργαστές οικιακών επεξεργαστών ή 10 racks σέρβερ οι οποίοι θα χρειαζόταν ενέργεια 20.000 watts, την ώρα που το Drive PX Pegasus χρειάζεται 500 watts.

Η κύρια λειτουργία του συστήματος της Nvidia είναι πως αυτό μαθαίνει, με το εκτεταμένο δίκτυο ανοικτής μάθησης της Nvidia να ονομάζεται DriveNet. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν τρόπο μάθησης των υπολογιστών, ώστε να είναι σε θέση αναγνωρίζουν καλύτερα διάφορα αντικείμενα. Όπως τόνισε η Nvidia, το σύστημα είναι ικανό να ανιχνεύει αντικείμενα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να στηρίζεται στην επεξεργασία από cloud υπηρεσίες.

Το Drive PX Pegasus θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και οι 225 εταιρείες που αναπτύσσουν αυτόνομα οχήματα στην πλατφόρμα Drive PX2 θα είναι σε θέση να αναβαθμίσουν τα συστήματα τους στο Drive PX Pegasus.