Η Nvidia ανακοίνωσε υπερυπολογιστή για αυτόνομα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Nvidia Drive PX2

Στην CES σήμερα, η Nvidia ανακοίνωσε το Drive PX2, έναν υπερυπολογιστή για τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Το Nvidia Drive PX2 διαθέτει 12 πυρήνες CPU και 4 GPU, έχοντας επεξεργαστική ισχύ 8 TeraFLOPS! Η ισχύς του Nvidia Drive PX2 ισοδυναμεί με 6 κάρτες γραφικών Titan Χ, και περίπου με την δύναμη 150 Apple MacBook Pro. Η κύρια λειτουργία του συστήματος της Nvidia είναι πως αυτό μαθαίνει, με το εκτεταμένο δίκτυο ανοικτής μάθησης της Nvidia να ονομάζεται DriveNet. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν τρόπο μάθησης των υπολογιστών, ώστε να είναι σε θέση αναγνωρίζουν καλύτερα διάφορα αντικείμενα.

Όπως τόνισε η Nvidia, το σύστημα είναι ικανό να ανιχνεύει αντικείμενα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να στηρίζεται στην επεξεργασία από cloud υπηρεσίες. Σύμφωνα με την εταιρία, η σύνδεση των GPUs με την τεχνολογία επεξεργασίας CUDA, επιταχύνει από 20 έως και 40 φορές τις διαδικασίες μάθησης ενός υπολογιστή, μειώνοντας κατά πολύ τον χρόνο που απαιτείται. Όπως ανακοίνωσε η Nvidia η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα δημιουργήσει μια αυτόνομη πλατφόρμα οδήγησης που θα βασίζεται στο Nvidia Drive PX2 θα είναι η Volvo, με τις Audi και Mercedez-Benz να ακολουθούν.

Nvidia Drive PX2 (2)

ΠηγήNvidia

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...