Ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετά φέτος τη Formula 1 είναι η καύση του λαδιού. Οι κατασκευαστές κινητήρων, προκειμένου να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ιπποδύναμη που παράγει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, βρήκαν τρόπο περνούν λάδι στον θάλαμο καύσης, ώστε αυτό να καίγεται μαζί με τη βενζίνη.

Κάποιες ομάδες αντέδρασαν, έτσι η FIA μείωσε το όριο από τα 1,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, στα 0,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Από το 2018, το νούμερο αυτό θα γίνει 0,6 χιλιόμετρα, μια ποσότητα που για μερικούς εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Η Red Bull Racing αναφέρεται στο θέμα μέσω του επί κεφαλής της, με τον Christian Horner να ισχυρίζεται ότι η καύση λαδιού δεν ταιριάζει στο «πράσινο» πρόσωπο που έχει αποκτήσει το άθλημα.

Το να καίμε 4 κιλά λαδιού σε έναν αγώνα, είναι σαν να έχουμε κινητήρες πετρελαίου. Αυτό είναι ενάντια στο concept την οικολογικών υβριδικών κινητήρων της Formula 1. Στην πραγματικότητα, θα ήταν καλύτερα να βλέπαμε να αντιμετωπίζεσαι σωστά το ζήτημα και να απομακρύνεται η αβεβαιότητα. Ξέρω ότι άλλες ομάδες είναι αναστατωμένες από τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την καύση του λαδιού, ιδιαίτερα στις κατατακτήριες.

Στο θέμα αναμένεται συνέχεια, καθώς η FIA ίσως υποκύψει στα παράπονα ορισμένων για αυστηροποίηση του κανονισμού.

 • Gestione Sportiv@

  Ό,τι θέλετε μπορείτε να για καύση λαδιού στους θαλάμους καύσης, από τους κατασκευαστές κινητήρων εκτός από την Mercedes.
  Γιατί οι Γερμανοί χρησιμοποιούν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Petronas……….. https://uploads.disquscdn.com/images/292cbe4c61d03a022764dd621a0f86133ccaf4067352f876fabf1943367947fa.jpg xaxaxaxaxa

  • Mitsos Ribopaido

   Φάε λάδι και έλα βράδυ! :p

 • Yiannis P

  Γιατί δεν το απαγορεύουν τελείως;

  • Mitsos Ribopaido

   Εμένα μου φαίνεται περίεργο που δεν το πάνε 0.3 να καλύψουν ίσα ίσα τις απώλειες λαδιού που έχει μια ΜΕΚ.. Ισως δίνουν και ένα όριο ανοχής

 • απο τοτε που οι μηχανες στην F1 ξεκινησαν να καινε λαδι………διαβαζουμε που και που αρθρα που δειχνει ενδιαφερον η VW για εμπλοκη !!!! https://uploads.disquscdn.com/images/fae58a64008af1798193028a88404050be75b9e1ca4bc9117915038c481b65cf.jpg

  • Mika

   Τιποτα δεν ειναι τυχαιο σ αυτη τη ρημαδα ζωη, να το ξες…

 • gv

  χαχαχα οπως μπορει χτυπαει ο horner κατα καιρους μπας και γυρισουν οι ατμοσφαιρες αλλα δυστυχως δε το βλεπω!

 • Anestis Genk

  Το οικολογικό πρόσωπο της F1. Πρέπει να είσαι είτε εκτός τόπου και χρόνου, είτε απλά να διαβάζεις τους εκτός τόπου και χρόνου επικοινωνιολόγους(αυτοί είναι συχνά εκτός τόπου και χρόνου).

  Πέραν αυτών δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Προσωπικά θα προτιμούσα να δώσουν ελευθερίες. Λάδι καίνει επειδή μπορεί να μην έχουν τσιμουχάκια βαλβίδων, ή επειδή έχουν μονά ελατήρια (just sayin’). Το ότι η Merc εικάζεται πως έκανε την τρίχα τριχιά δείχνει απλά πως οι περιοριστικοί κανονισμοί προμοτάρουν τα παραθυράκια.