Button: Senna και Hamilton οι ταχύτεροι οδηγοί της ιστορίας στον έναν γύρο

Σχετικά άρθρα

Δεν είναι απολύτως δόκιμο να συγκρίνουμε οδηγούς διαφορετικών εποχών, πόσο μάλλον όταν συγκρίνουμε τωρινούς Πρωταθλητές με τον Ayrton Senna, τον καλύτερο για πολλούς οδηγό στην ιστορία της Formula 1. Τη φετινή σεζόν, ο Lewis Hamilton κατάφερε να γίνει ο οδηγός με τις περισσότερες pole positions, με το νούμερο αυτή τη στιγμή να είναι 71. Σίγουρα, ο 32χρονος είναι τρομερά γρήγορος στον έναν γύρο, αλλά μπορεί να μπει το όνομά του δίπλα στου Senna;

Σύμφωνα με τον Jenson Button, αυτό είναι απολύτως θεμιτό, καθώς οι δυο τους είναι οι ταχύτεροι οδηγοί στην ιστορία, όσον αφορά τον έναν γύρο. Ο Πρωταθλητής του 2009 πιστεύει, ωστόσο, πως μάλλον ο Fernando Alonso ήταν ο σκληρότερος team-mate που είχε ποτέ, αφού στον αγώνα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον κερδίσει, ακόμα κι αν είσαι μπροστά του την εκκίνηση.

Ο Lewis είναι απίστευτα γρήγορος και μπορεί να κάνει έναν γύρο τρομερά γρήγορα. Αυτός και ο Ayrton Senna είναι οι δύο ταχύτεροι οδηγοί της ιστορίας στον έναν γύρο. Θα έλεγα ότι ο Fernando ήταν ένας από τους πιο δύσκολους -αν όχι ο πιο δύσκολος- ανταγωνιστές που έχω αντιμετωπίσει, τόσο ως αντίπαλος όσο και ως ανταγωνιστής των άλλων ομάδων. Ο Fernando ήταν πιο στρογγυλεμένος οδηγός. Ακόμα κι αν ήμουν πιο γρήγορος στις κατατακτήριες, ήταν δύσκολο να τον κερδίσω στον αγώνα. Ήταν ένας οδηγός που θα έκανες τα πάντα για να τον κερδίσεις.

Όπως γράφει το βιβλίο του «Life to the Limit», οι δύο οδηγοί ποτέ δεν υπήρξαν πραγματικοί φίλοι, καθώς ο χαρακτήρας του Hamilton δεν ήταν ο καλύτερος, επαινώντας την ίδια ώρα το ταλέντο του πρώην team-mate του.

Ήταν λίγο απρόβλεπτος και είναι κρίμα που, παρ’ όλες τις ομοιότητες, δεν ήμασταν πραγματικά φίλοι. Είναι ώριμος και σπουδαίος εκπρόσωπος του αθλήματος. Είναι ένας από τους μεγάλους. Απ’ όλους αυτούς στο grid, αυτός έχεις το «χάρισμα». Η σχέση μας στην πρώτη σεζόν ήταν καλή, κανένα θέμα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, αλλά θα έλεγες ότι λίγο σ’ ενοχλούσε. Αυτό δεν ήταν σημαντικό για την ομάδα και, αν ρωτάτε εμένα, δυσκολεύτηκε λίγο να δεχτεί ότι υπάρχει νέος παίχτης στην ομάδα.

Όπως εξηγεί, στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, όπως και σε άλλες κατηγορίες, σημασία έχουν μόνο οι βαθμοί που θα κατακτήσεις και όχι η απόλυτη ταχύτητα, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των Senna και Prost.

Πήρα περισσότερους βαθμούς και όλα έχουν να κάνουν με τους βαθμούς στη Formula 1. Κοιτάξτε τον Ayrton Senna και τον Alain Prost, θα λέγατε ότι ο Ayrton ήταν ταχύτερος, αλλά ο Alain ήταν «Ο Καθηγητής.» Ήξερε πώς να τερματίζει τη σεζόν με περισσότερους βαθμούς. Ποτέ δεν ήθελε μια σύγκρουση, ήξερε ότι αυτό μπορούσε να του κοστίσει πολλούς βαθμούς, ενώ ο Ayrton ήταν απίστευτα γρήγορος, αλλά πίεζε υπερβολικά. Όπως είπε και ο Alain, ο Senna θα τον γελοιοποιούσε, αλλά υπερέβαλε και τράκαρε. Οπότε, η Formula 1 δεν έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητα· έχει να κάνει με το να πας από το Α στο Β όσο πιο γρήγορα γίνεται, όχι μόνο στον έναν γύρο.

Ένα από τα κοινά που είχαν οι δύο οδηγοί είναι ότι δεν προήλθαν από πλούσιες οικογένειες, εν αντιθέσει με πολλούς οδηγούς. Χαρακτηρίζει τον Hamilton λίγο περίεργο, αλλά απολάμβανε τον χρόνο που περνούσε μαζί του.

Η αποχώρησή του ήταν λίγο κρίμα, επειδή απολάμβανα την αντιπαλότητά μας. Εκτός πίστας, όμως, ήταν λίγο περίεργος. Ως άνθρωποι, είχαμε πολλά κοινά. Υπήρξε κοινή ιστορία στα καρτ, για να μην αναφέρω ότι ο πατέρας του ήταν πελάτης του πατέρα μου. Σε αντίθεση με πολλούς οδηγούς της Formula 1, κανείς από τους δυο μας δεν έχει πλούσιο υπόβαθρο πίσω του: ό,τι καταφέραμε, έχει έρθει από το ταλέντο.

Όταν περνούσαμε χρόνο μαζί, ήταν ωραίο και πάντα μιλούσε με τον μπαμπά. Αλλά, την ίδια ώρα, υπήρχαν πολλές αμήχανες στιγμές και σιωπές, και συχνά σκεφτόμουν: «Τι γίνεται εδώ;» Έχει χτίσει πάνω σε όλο αυτό το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά, και είναι ένας πιο στρογγυλεμένος χαρακτήρας τώρα.

Κάτι που λέει για πρώτη φορά ο 37χρονος είναι πώς έχασε το ενδιαφέρον του για τη Formula 1. Η επιλογή για αγωνιστική θέση το 2018 υπάρχει, αλλά δε θα είναι στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Αυτό που του στοίχισε όσο τίποτα ήταν ο θάνατος του πατέρα του, τον Ιανουάριο του 2014, με τον οποίο είχαν μια σπάνια σχέση.

Η αγάπη μου για τους αγώνες παρέμεινε, αλλά η αγάπη μου για τη Formula 1 έλειπε. Βρήκα τον εαυτό μου να ψάχνει νόημα και σκοπό, αλλά δεν το βρήκα. Η ζωή χωρίς αυτόν ήταν σαν να είχε απαγορευτεί το γέλιο ή σαν να μην υπήρχε η μουσική, όλα τα χρώματα να είχαν εξαφανιστεί.

ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...