Εν αντιθέσει με τον Sebastian Vettel που υπήρξε πολύ σταθερός τη φετινή σεζόν, ο Kimi Raikkonen παρουσιάζει αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Υπήρχαν Grands Prix στα οποία ο «Iceman» ήταν γρήγορος, αλλά η εικόνα αυτή δε διατηρήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, 99 βαθμούς μακριά από τον team-mate του.

Ο 38χρονος έχει να τερματίσει στο βάθρο από το Ουγγρικό Grand Prix, το οποίο ήταν και το τέταρτο βάθρο στους 16 αγώνες, ένα ποσοστό σίγουρα όχι μεγάλο όταν οδηγείς ένα μονοθέσιο όπως η SF70H. Ακόμα και οι οπαδοί της Ferrari έχουν επικρίνει τον Raikkonen, κάτι που δεν ενδιαφέρει τον ίδιο, αφού αυτός θεωρεί ότι οδηγεί αρκετά καλά, χωρίς βέβαια πάντα να συμβαίνει αυτό.

Η οδήγησή μου δεν είναι τόσο άσχημη κατά τη γνώμη. Το τι πιστεύουν οι άλλοι, δε με νοιάζει. Ξέρω τι μπορώ να κάνω. Κάποιες μέρες είναι πιο εύκολες από άλλες για πολλούς λόγους. Δε θα ήμουν εδώ αν δεν ένιωθα ότι μπορώ να οδηγήσω καλά και γρήγορα, γι’ αυτό και νιώθω ότι πρέπει να βρίσκομαι εδώ.

Αν κοιτάξετε στεγνά τους βαθμούς, είμαι μακριά από εκεί που θα ήθελα να είμαι, αλλά αυτός είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Όταν έχει να κάνει με την ομάδα και τους ανθρώπους που δουλεύω στενά, είμαι χαρούμενος. Αλλά, σαν ομάδα, πάντα θέλουμε να βελτιωθούμε και αυτό ισχύει κάθε μέρα. Δεν έχει σημασία σε ποια ομάδα είσαι, όλες οι ομάδες θέλουν να βελτιώνονται.

Αυτό που θέλει τώρα ο Kimi είναι να κλείσει καλά τη σεζόν, γνωρίζοντας ότι στην ουσία δεν έχει κάτι να κερδίσει. Ο ίδιος προσπαθεί να βελτιώνεται με το πέρασμα των αγώνων, κάτι που θέλει να κάνει και εν όψει του 2018, ειδικά τώρα που η Scuderia δείχνει να έχει βρει τον δρόμο της και να παλεύει επιτέλους για τον παγκόσμιο τίτλο.

Ακόμα κι αν κερδίσεις και κάνεις το «1-2», πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις. Είναι μια ιστορία χωρίς τέλος, ειδικά σε αυτό το άθλημα, αλλά και σε πολλά άλλα αθλήματα Η χρονιά μόνο ιδανική δεν είναι, όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Προσπαθούμε να τελειώσουμε καλά και στη συνέχεια να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε από το μηδέν.

Προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Θα πρέπει να καταλάβουμε και να διορθώσουμε τα πράγματα, αλλά αυτό είναι μέρος της Formula 1. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά και δε θα είναι η τελευταία. Είμαστε όλοι μαζί και προσπαθούμε να κάνουμε πάντα καλύτερα τα πράγματα.